Uusi asemanranta

Koteja keskustassa. Järven rannalla.

Hämeenlinnaan on suunnitteilla sijainniltaan täysin ainutlaatuinen uusi kaupunginosa. Asemanrannan aluetta ympäröi yhdeltä suunnalta kantakaupunki, toiselta rautatieasema, kolmannelta kansallinen kaupunkipuisto ja neljänneltä Vanajaveden ranta. Keskustan palvelut, harrastukset, ulkoilureitit ja joukkoliikenne ovat kaikki ulottuvilla. Asemanrannassa voit asua keskustassa järven rannalla!

Kaupunkikoti järven rannalla

Kaupunginosan keskus tulee olemaan vanha Mensan säilyketehdas. Vanhoihin säilytettäviin rakennuksiin on suunnitteilla sekä liiketiloja että asukkaiden yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja. Alueen uudet korttelit ympäröivät tehdasrakennusta. Asunnot avautuvat avoimeen ranta- ja puistomaisemaan tai kaupunkimaisille sisäpihoille ja taskupuistoihin. Asemanranta on täydellinen yhdistelmä urbaania asumista ja vehreää luontoympäristöä.


Aseman vieressä puiston laidalla

Vanajaveden ranta ympäristöineen on luonnonmukainen viheralue ja tärkeä osa kansallista kaupunkipuistoa. Asemanrannan alueella on maisemaltaan taianomainen ulkoilureitistö, joka muodostuu hienovaraisista poluista ja pitkospuista. Linnansalmen länsipuolella kohoaa uljaana keskiaikainen Hämeenlinna. Asemanrannassa voit asua autottomasti, suunnittelussa panostetaan erityisesti jalankulku- ja pyöräreitteihin. Hämeenlinnan historiallinen rautatieasema on aivan vieressä.

Uuden kaupunginosan rakentaminen aloitetaan asema-aukion palvelutoiminnoista ja Possentien rantakorttelista. Alueelle tulevan maamerkkirakennuksen ja pysäköintitalon väliselle kauppakujalle on suunnitteilla päivittäistavarakauppa.

YIT suunnittelee Asemanrannan rakentamisen käynnistämistä vuonna 2017. Ensimmäiset asunnot tulevan ennakkomarkkinointiin alkuvuodesta 2017. YIT:n sivuilla voi liittyä postituslistalle ja saada ensimmäisten joukossa lisätietoja uusista kodeista.

 

Tervetuloa Hämeenlinnaan -täällä on paitsi neliöitä myös enemmän elämisen laatua