Perheiden palvelut

Lapsiperheet viihtyvät Hämeenlinnassa, koska mukavaa tekemistä sitä riittää.

Linnanniemessä on kiva seikkailla. Keskiaikaiseen linnaan tutustuminen kun on elämys isommillekin.Hämeen linnassa on ympäri vuoden avoinna Ritaripaja, joka on lapsille suunnattu toiminnallinen työpaja.
Siellä voi itse kokea ja eläytyä: päätellä millaisia osia turnajaishaarniskaan kuului, kokeilla naistensatulaa, rakentaa leikkilinnan, perehtyä vaakunoihin ja suomalaisiin linnoihin. Ritaripaja sopii parhaiten 7-12 -vuotiaille ja se on avoinna linnan aukioloaikoina ti-pe klo 10-16 ja viikonloppuisin klo 11-16.

Katso lisää tapahtumia (kansallismuseo.fi)

Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita. Linnaa ympäröi myös iso puistoalue, jossa nautitaan piknikeväitä ja leikitään leikkipuistossa.

Ahvenistolla pääsee kiipeilemään puissa, ihan oikeasti. Kesällä 2015 avattu Flowpark tarjoaa eritasoisia puihin rakennettuja kiipeilyreittejä. Kypärä päähän, turvavaljaat kiinni ja menoksi. Kiipeilyn tai muun reippailun jälkeen maistuu takuuvarmasti kotakahvit tai nuotiomakkara.

Aulangolla kuluu aika nopeaan. Kylpylässä riittää lämpöä ja vettä, jos ulkona ei ilma suosi. Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla.

Hevosista kiinnostuneille on kylpylän vieressä ratsastustalli. Aulangon puistometsässä riittää myös ihmeteltävää. Näkötornista avautuu upea maisema ja tornin juurella olevassa karhupatsaassa on mukava kiipeillä. Mukaan voi ottaa omat eväät tai ostaa herkkuja kesäisin avoinna olevasta puistometsän kahvilasta. Puistossa löytyy pöytiä tähän tarkoitukseen. Sorsia on kiva ruokkia ja kesäaikaan voit tavata söpön joutsenpoikueen.

Mitäs muuta mukavaa vielä? Aika kuluu leppoisasti kesällä myös Kissankulman kotieläinpihassaeläimiä rapsutellen tai vaikka minigolfia puttaillen. Ja ympäri vuoden avoinna oleva Touhutalo ei petä koskaan, kun on niin monenlaista touhua ja tohinaa tarjolla. Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita.