Kantolan muraali

UPEA-taidefestivaali on valtakunnallinen julkisen tilan taidetapahtuma. Vuonna 2017 tapahtuma keskittyi kasvattamaan merkittävästi kokoaan ja laajentamaan artistipohjaansa. UPEA17 on täysin uniikki tapahtuma Suomessa, joka kerää merkittävää kansainvälistä huomiota ympäri maailman.

UPEA17 järjestettiin syyskuussa 2017 ja sen myötä taiteiltiin yli 21 pysyvää muraaliteosta sekä muuta kaupunkitaidetta 13 eri suomalaiskaupungissa. UPEA17 toi mukanaan useita Suomessa ennennäkemättömiä muraalitaiteen ulottuvuuksia.

Taiteellisesti tasokas UPEA kiri jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon.

GUIDO VAN HELTEN
Australialainen taiteilija Guido van Helten toteutti syyskuussa  Pohjoismaiden suurimman muraaliteoksen Hämeenlinnaan. Van Helten maalasi Kantolan vanhojen viljasiilojen julkisivuun 56 metriä korkean teoksen.

Van Heltenin työt ovat valtavia, lähes fotorealistisia muotokuvia. Hän on tunnettu erittäin tarkkana ihmiskasvojen kuvaajana.

Taiteilijan teosten aiheet ovat usein historiallisia ja koskettavia – hän luo taiteellaan kontrastia totutulle katutaiteelle ja kaupunkitilan mainoskuvastolle. Van Heltenillä on omintakeinen tyyli liittää työt yhteiskuntaan ja paikallisuuteen. Hämeenlinnassa taiteilija tutustui ennen maalaustyön aloittamista hämeenlinnalaisiin perheisiin ja elämäntapaan.

Taideteosta voi ihastella muidenmuassa tapahtumapuiston kukkulalta.

Tutustu Kantolan muraalin syntyvaiheisiin 

muraali_insta