Aulangon näkötorni

NÄE JA KOE

Aulankovuori oli jo 1800-luvun lopussa suosittu retkikohde, jonne kavuttiin isoissa ryhmissä, eväiden kanssa. Jo silloin vuorelle oli rakennettu puinen näköalapaviljonki. Nykyään Aulankovuorta hallitsee vuosina 1906 – 1907 rakennettu, 33-metrinen graniittinen näköalatorni. Linnatornia muistuttavan maamerkin suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin.

Näkötornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon, yhteen kansallismaisemistamme. Näkötorni on avoinna kesäisin (noin toukokuulta syyskuun loppuun) joka päivä klo 8-19. Torniin on vapaa pääsy.

Osoite

Aulangon luonnonsuojelualue

13210

Hämeenlinna

Puhelin

+358 (0)206 39 4630 (Hämeen luontokeskus)

Sähköposti

Lue lisää

www.luontoon.fi/aulanko
Luonnonsuojelualueella kiertää yksisuuntainen, asfalttipäällysteinen rengastie, jossa autolla ajo on sallittu klo 8-23. Rengastien varrella on viisi pysäköintialuetta. Lisäksi Tornikahvilan eteen Aulangonvuorelle voi ajaa inva-taksilla. Kahvila ja sen yhteydessä oleva wc on varustettu pyörätuoliluiskin.

Aulangonvuorella sijaitsevalle näköalapaikalle pääsee myös pyörätuolilla.

Joutsenlammen ympäristössä kulkee puu- ja pensaslajipolku, josta Joutsenlampea kiertävän osuuden pääsee kiertämään myös pyörätuolilla.

Alueella on runsas polkuverkosto. Osa poluista on hyväkuntoisia ja leveitä hiekkapolkuja, joten ne sopivat myös pyörätuolilla liikkumiseen.