Aulangon näkötorni

NÄE JA KOE

Aulankovuori oli jo 1800-luvun lopussa suosittu retkikohde, jonne kavuttiin isoissa ryhmissä, eväiden kanssa. Jo silloin vuorelle oli rakennettu puinen näköalapaviljonki. Nykyään Aulankovuorta hallitsee vuosina 1906 – 1907 rakennettu, 33-metrinen graniittinen näköalatorni. Linnatornia muistuttavan maamerkin suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin.

Näkötornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon, yhteen kansallismaisemistamme. Näkötorni on avoinna kesäisin (noin toukokuulta syyskuun loppuun) joka päivä klo 8-19. Torniin on vapaa pääsy.

Osoite

Aulangon luonnonsuojelualue

13210

Hämeenlinna

Puhelin

+358 (0)206 39 4630 (Hämeen luontokeskus)

Sähköposti

Lue lisää

www.luontoon.fi/aulanko
Luonnonsuojelualueella kiertää yksisuuntainen, asfalttipäällysteinen rengastie, jossa autolla ajo on sallittu klo 8-23. Rengastien varrella on viisi pysäköintialuetta. Lisäksi Tornikahvilan eteen Aulangonvuorelle voi ajaa inva-taksilla. Kahvila ja sen yhteydessä oleva wc on varustettu pyörätuoliluiskin.

Aulangonvuorella sijaitsevalle näköalapaikalle pääsee myös pyörätuolilla.

Joutsenlammen ympäristössä kulkee puu- ja pensaslajipolku, josta Joutsenlampea kiertävän osuuden pääsee kiertämään myös pyörätuolilla.

Alueella on runsas polkuverkosto. Osa poluista on hyväkuntoisia ja leveitä hiekkapolkuja, joten ne sopivat myös pyörätuolilla liikkumiseen.

ma

ti

ke

to

pe

la

su