Perhe Helkala koeajoi Hämeenlinnan

Helkalan perhe Helsingistä oli yksi kolmesta onnekkaasta perheestä, jotka pääsivät kesällä 2016 koeajamaan Hämeenlinnan. Palkintona oli aito asumisen viikonloppu Hämeenlinnassa kaupungin ykköstarjonnalla höystettynä. Perheet pitivät viikonlopustaan päiväkirjaa. Lue mitä ajatuksia ja kokemuksia Helkaloille viikonlopusta kertyi.

Perjantai

Tunnelma oli korkealla ajaessamme golf-kenttien välissä mutkittelevaa tietä kohti Vanajanlinnaa, edes pieni sadekuuro ei haitannut. Pääsimme hienoon huoneistoomme vähän ennen puoli neljää, noin tunnin ajomatkan jälkeen Helsingistä. Viikonlopun majapaikkana on Vanajanlinnan Villas-huoneisto kahdella makuuhuoneella. Paikat tutkittiin heti tarkkaan ennen pientä välipalaa omalla lämpimällä terassilla.

 

Pian hypättiinkin taas autoon ja suunnattiin kohti Aulankoa ja Hotelli Rantasipin kylpylää. Matkalla ihailtiin maisemia ja todettiin wikipediasta Hämeenlinnan olevan liki 70 000 asukkaan kaupunki, joka tuli pienenä yllätyksenä meille molemmille. Hämeenlinna ei ollut perheellemme ennestään juurikaan tuttu paria pikavisiittiä lukuun ottamatta, joten mahdollisuus tutustua kaupunkiin viikonlopun ajan oli erittäin tervetullut!

dav

 

Kylpylässä perheen pienimpien riemulla ei ollut rajoja (tai ainakaan 2.5-vuotiaan hurjapään), kun sai laskea isin kanssa useita kertoja vesiliukumäestä ja polskia niin kylmissä kuin lämpimissäkin altaissa. Pienempi uimari (puolivuotias) simahti pian uinnin jälkeen, esikoinen taas haistoi nakit jo kauas hotellin käytäville ravintola Aulangon buffet-pöydästä. Herkuteltuamme vatsat täyteen koko porukka olikin valmis suuntaamaan takaisin majapaikkaan. 

dav

Matkalla vielä ihastelimme Aulangon upeaa luontoa, suunnittelimme visiittiä Hugo Parkiin paremmalla ajalla ja mietimme yhteen ääneen alueen asuntojen hintoja. Lasten mentyä nukkumaan me aikuiset nautimme vielä lasilliset viiniä ja googlettelimme Hämeenlinnan asuntojen hintoja. Iltaa ilahdutti myös suloinen kissavieras terassilla.

Nyt unten maille, jotta aamulla ollaan valmiit päivän seikkailuihin!

LauantaiAIMG_4330

Aamulla herättiin virkeinä hyvin nukutun yön jälkeen valmiina päivän koitoksiin. Tänään oli luvassa viikonlopun ohjelmarikkain päivä, joten oli syytä tankata heti aamusta. Vanajanlinna aamiaisbuffet tarjosikin kaikessa runsaudessaan mahdollisuuden syödä aivan liikaa, mutta vahvalla itsehillinnällä onnistuimme välttämään sen ansan nauttimalla juuri sopivan määrän pöydän antimia. Erityisen hyvää oli omenapiirakka.

Aamiaisen jälkeen tutustuimme Vanajanlinnaan ja sen ympäristöön. Varsinkin 2,5 v Topi ihasteli haarniskaa ja kirjastohuoneen sisustusta. Tunnelma oli varsin…hienostunut :).

aIMG_4342Aamupäivästä suuntasimme Hippaloille, jossa olimme pienen aikataulusekoilun jälkeen sopineet valokuvauksen klo 11:sta. Sitä ennen ehdimme tutustua Verkatehtaan ympäristöön. Varsin kiehtovan oloinen kulttuurikeidas myös varmaan muunakin ajankohtana. Topi leikki kovasti takapihalle kasatussa valtavassa hiekkakasassa, halaili yleisön seassa käveleviä eläinhahmoja ja vieläpä ehdimme satuautossakin poiketa kirjan lukemassa ennen valokuvausta. KuvaaWP_20160806_11_15_28_Proussessio taisi vähän jännittää meitä kaikkia, joskin ammattivalokuvaaja osasi hienosti ohjailla ja tehdä meidän olon mahdollisimman rennoksi. Ihan takuulla sieltä jotain hyviä kuvia tuli!

Puolilta päiville varattuun Ravintola Piparkakkutaloon saavuimme jo sopivan nälkäisinä. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka herkullista. Topin ja Lauran nieriä herkkusienikastikkeella oli todella hyvää samoin kuin allekirjoittaneen vuohenjuusto ja gnochit. Tuonne tulisi syömään kyllä mielellään uudestaankin. Muutkin tuntuivat arvostavan paikka. koska väkeä ainakin lounasaikaan riitti.

Seuraavaksi lasten päiväunien aikaan kävelimme kaupungilla ja pysähdyimme johonkin kahvilaan iltapäiväkahville. Keli oli pääosin aurinkoinen. Lasten vielä nukkuessa saavuimme takaisin Hippaloille katselemaan kanadalaista Clip! klovni-showta. Se jaksoi naurattaa myös meitä aikuisia ja puoliväliin mennessä lapsetkin jo heräsivät. Joku kovempi ääni hieman säikäytti Topia ja käytiin hetki rauhoittumassa ulkopuolella. Hyvä show kaikesta huolimatta!aIMG_4350

 aIMG_4355Illaksi vetäydyimme takaisin majoitukselle. ”Rankan” päivän jälkeen leikimme vielä pihalla ja katselimme golffareita. Ehkä pitäisi kaivaa omatkin mailat varaston perukoilta, golf-kenttiä Hämeenlinnassa ainakin riittää. Saunomisen ja ruokailun jälkeen olikin lapsilla jo nukkumaanmenoaika ja me aikuiset nautimme vielä muutaman lasin viiniä ja leikittelimme ajatuksella Hämeenlinnasta asuinpaikkana.

Sunnuntai

aIMG_4358Melko aikaisen herätyksen jälkeen olimme ensimmäisten joukossa Vanajanlinnan herkkujen ääressä, vain muutama brittirouva sattui aamiaiselle samaan aikaan. Päivä näytti jälleen aurinkoiselta. Vanajanlinnan ympäristöön olisi ollut mukava tutustua paremminkin. Perheen miesväki sentään ehti ihmettelemään ruohonleikkureita äidin pakatessa tavarat aamupalan jälkeen. Majoitus oli kyllä oikein sopiva myös lasten kanssa vaikka Vanajanlinnan asiakaskuntaan ei muuten paljon lapsiperheitä tainnut kuulua. Villassa oli hyvin tilaa Topin leikkiä ja oman saunan löylyistä oli kiva käydä terassilla ilta-auringossa vilvoittelemassa.

Kymmenen jälkeen ajoimme taas keskustaan ja kohti Hämeen linnaa. Kävimme tutustumassa Heavy Metal-näyttelyyn, testasimme haarniskoita ja vaeltelimme linnan aIMG_4364huoneista toiseen. Onneksi perheen pienimmälle oli mukana kantoreppu ja Topi jaksoi melko hyvin kävellä, koska lastenrattailla ei ymmärrettävästi linnassa olisi päässyt liikkumaan. Linnaan ja sen ympäristöön tutustumiseen olisi helposti saanut uppoamaan koko päivän, mutta pieni matkaväsymys taisi iskeä kokoporukkaan.

Söimme maittavan keittolounaan Linnan ravintolassa ja koska lasten päiväuniaika puski päälle, päätimme jatkaa linnaan tutustumista toisella kertaa. Linnan ympäristössä oleva puisto leikkipaikkoineen näytti kyllä kaikkien mielestä houkuttelevalta.

aIMG_4368Ja kuten sanotaan, kaikki kiva loppuu aikanaan ja mekin suuntasimme perhefarmarimme kohti Helsinkiä. Me olemme Lauran kanssa molemmat kotoisin 25 000 asukkaan kaupungista Varkaudesta ja opiskeluvuodet kuluivat Jyväskylässä. Helsingissä on omat hyvät puolensa, mutta monesti olemme jutelleet pidemmän aikavälin suunnitelmista, joihin on yleensä kuulunut pienemmälle paikkaklainausunnalle muuttaminen. Hämeenlinna voisi olla yksi mahdollinen kohde. Sijainniltaan se on melko lähellä kaikkea ja kokoluokaltaankin sellainen, jossa varmaankin myös työllistyisi. Työ ohjaa kuitenkin hyvin pitkälti valintoja elämässä. Laura on miettinyt uudelleenkouluttautumista, joten ehkä pitää tarkastaa Hämeenlinnan opintomahdollisuudet. Se on varmaa, että rahalle saisi Hämeenlinnassa paljon enemmän vastinetta Helsinkiin verrattuna.

 

dav 

Kiitän erittäin paljon tästä mahdollisuudesta koeajaa Hämeenlinna. Vierailu oli kesämme kohokohta ja voimme täydellä sydämellä suositella Hämeenlinnaa tämän (lyhyen) vierailumme kokemuksella!!

<3:lla Tuomas, Laura, Topi & Iida