Syyslomapuuhaa Hämeenlinnassa

Suunnitteletko koko perheen syyslomaa Hämeenlinnassa? Katso alta vinkit minne suunnistaa lasten kanssa! 

Linnanniemellä viihtyy hetken jos toisenkin

Linnanniemi on mainio syyslomakohde niin isoille kuin pienillekin. Hämeen linnassa pääset tutustumaan haarniskoihin ja miekkoihin, jotka ovat osa linnan uudistunutta perusnäyttelyä. Hämeen linnan suomenkielisille opastetuille kierroksille pääsee osallistumaan arkisin kello 10, 11, 13, 14 ja 15 ja viikonloppuvierailijoilla on mahdollisuus osallistua kello 11, 12, 14 ja 15 alkaville kierroksille. 

Pako linnasta® -perhetapahtuma järjestetään Hämeen linnassa syyslomaviikolla 18.10.2018 klo 11-17. Kokoa oma seikkailutiimisi (max. 4 hlö) ja lähde kokeilemaan onnistutteko ratkaisemaan arvoituksen ja pakenemaan linnasta! Suositusikäraja on 7-12v. 

Mikä on purkkipuhelin? Entä miten vilkuilla viestitään? Mitä oravakepillä tehdään? Syyslomaviikolla (16.–19.10.2018) Museo Militariassa järjestetään ohjattuja työpajoja, joissa tutustutaan viestitoimintaan ja kokeillaan erilaisia viestitekniikoita. Työpajat ovat osa QSO – Minulla on yhteys! -näyttelyä.

Ohjattu työpaja tiistaista perjantaihin klo 13 alkaen, kesto noin puoli tuntia. Kokoontuminen museon asiakaspalvelupisteessä. Työpaja sisältyy museon pääsymaksun hintaan.  Työpajat ovat avoimia kaikille mutta soveltuvat erityisesti alakouluikäisille.

QSO – Minulla on yhteys! -näyttelyyn voi tutustua viestikyyhky ”Kuson” (QSO) opastuksella myös kaikkina museon aukioloaikoina.

P.S. Muista myös Linnanniemen edullinen aluelippu, joka sisältää pääsymaksun Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Lippu on voimassa niin kauan kunnes olet vieraillut molemmassa kohteessa. Lipun hinta on lapsilta (7-17 v.) 5,50 euroa ja aikuisilta 12,50 euroa. 

Ahveniston ja Aulangon alueet tarjoavat monenlaista aktiviteettia

Ekologinen seikkailupuisto Flowpark Ahveniston alueella tarjoaa toimintaa aina 7-vuotiaasta alkaen. Alueella on eritasoisia puihin rakennettuja reittejä, joista löytyy valikoimaa eri-ikäisille hurjapäille. Flowpark on avoinna syyslomaviikolla 15.-20.10. maanantai-lauantai kello 12-18. Ahveniston harjumaastoissa on mukava tehdä vaikkapa luontoretki ja nauttia eväitä nuotiokodalla. Samalla voit vaikkapa testata mobo-suunnistusta Ahvenistonjärven ympäristössä. Alueelta löytyy 14 rastia ja rata alkaa Ahveniston uimarannalta parkkipaikan välittömästä läheisyydestä ja päättyy lähes samaan pisteeseen.

Toinen huimapäille suunnattu seikkailupuisto Hugo Park Aulanko löytyy aivan Scandic Aulangon vierestä. Seikkailupuiston yhdeksän eritasoista rataa tarjoavat liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Hugo Parkissa pääset seikkailemaan koulujen syyslomaviikolla 15.-21.10. maaanantaista sunnuntaihin kello 10-16. Maanpinnalla viihtyville Aulangolla on tarjolla minigolfia ja frisbeegolfia niin pitkään kuin säät sallivat ja Scandic Aulangon lämpimissä poreissa tarkenee taatusti! Kylpylän yhteydessä oleva Aulanko Areena muuntuu viikonloppuisin keikkapaikaksi ja lauantaina 13.10. on luvassa koko perheelle sopiva keikka, kun lavalle nousevat Evelina ja Ollie. 

Historian havinaa keskustan museoissa

Tiesitkö muuten, että mestarisäveltäjä Jean Sibelius syntyi Hämeenlinnassa jo 153 vuotta sitten? Hämeenlinnan keskustassa, kivenheiton päässä sijaitsevaan Sibeliuksen syntymäkotiin pääset tutustumaan tiistaista lauantaihin kello 12-16. Muista myös pääsylipun hintaan sisältyvät yksittäiskävijöille suunnatut opastetut kierrokset, jotka alkavat päivittäin klo 15. Museovierailun jälkeen on mukava piipahtaa läheisessä Sibeliuksenpuistossa ja istahtaa hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville puistonpenkeille

Hämeenlinnan tuoreimmassa museotulokkaassa Museo Skogsterissa pääset kurkistamaan tarujakin ihmeellisimpiin totuuksiin Hämeenlinnasta. Koulujen syyslomaviikolla 16.-21.10. kävijät pääsevät osallistumaan Tubitohtorin tehtäväpolulle, jossa ratkotaan lasten näkökulmasta laadittuja Tubi-näyttelyn kysymyksiä. Lisäksi pukeudutaan lääkäriksi ja tehdään omia tutkimuksia mikroskoopilla. Samalla opitaan hyödyllisiä keinoja välttää sairauksia. Otathan oman mobiililaitteen mukaasi kierrokselle. Museo Skogsteriin pääset tutustumaan ti, to-su kello 11-17, ke kello 11-19.

Palanderin talon opastetulla kierroksella pääset tutustumaan oppaan johdolla millaista elämä kaupungissa oli yli 100 vuotta sitten. Mitähän mahtaa entisaikojen lastenhuone kätkeä sisälleen? Museoon pääset tutustumaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16 ja opastukset alkavat tasalta ja puolelta. 

Taidetta ja teatteria Verkatehtaan alueella

Verkatehtaalla, pienen kävelymatkan päässä Hämeenlinnan rautatieasemalta sijaitsevassa Hämeenlinnan Taidemuseossa on esillä Mikko Hovin teoksia. ARX-talo tarjoaa paljon mukavaa puuhaa eri-ikäisille lapsille. ARX-talossa toimii mm. luova olohuone-kahvila Café Intola, jossa voit vaikka hyppiä ruutua, puuhailla leikkikahvilassa, maalata maalaustelineellä tai vaikkapa pelata erän Afrikan tähteä. Lisäksi kävijöitä palvelee Perhekahvila Hiekkakakku tiistaisin ja torstaisin. 

Tutustu muihin Verkatehtaan alueen tapahtumiin täältä

Muuta mukavaa 

Iittalan lasimäki, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta on monipuolinen käyntikohde. Iittalan lasitehtaalle pääsee arkisin tutustumaan taitavien lasinpuhaltajien työskentelyyn. Herkkusuiden ehdoton kohde on Kultasuklaan tehtaanmyymälä, jonka myymälän lasi-ikkunan takaa voit kurkistella miten suklaasta loihditaan mitä erilaisempia muotoja. 

Sisäleikkipuisto Touhutalossa pääset seikkailemaan säällä kuin säällä. Tekeminen ei taatusti ihan heti lopu liukumäkien, kiipeilytelineiden, jättilegojen tai pelien parissa touhutessa. Hämeenlinnan uimahallissa pääsee uimisen lomassa temppuilemaan wibit-esteradalla uimahallin sisäänpääsymaksulla. Rata odottaa rohkelikkoja torstai-perjantai 18.-19.10. kello 10-20 ja lauantaina 20.10. kello 12-16.  

Luistelemaan pääsee sunnuntaisin kello 9-10.50 jääliikuntakeskus Hakiossa (Kiekkoritarinkuja 5, Hämeenlinna). Luistelun hinta on 2 € / luistelija. Muistathan ottaa mukaasi kypärän! 

Lämpöä ja värikylpyä voi tulla nauttimaan lasinpuhalluksen merkeissä Soda Shop Designiin! Kysy vapaita aikoja >

Kiipeilykeskus Hänkissä pääsee koko perhe mittailemaan ketteryyttä eritasoisilla reiteillä. Tilassa myös nurkkaus perheen pienimmille. Syyslomaviikolla kiipeilemään pääsee 5 euron pääsmaksulla. Akrohousesta löydät vaikka minkälaisia elementtejä, jotka suorastaan kutsuvat sinut temppuilemaan, kiipeämään, ponnahtamaan tai roikkumaan! Syysloman YöAkroWarrior-leirillä 19.-20.10. on luvassa taatusti hauskaa ja luovaa liikkumista. Leirihintaan 108€/hlö sisältyy leirihuivi, Akrohouse-juomapullo, Subway-iltapala, aamupala, lounas sekä vakuutus. 

Säästöpankki-Areena muuntuu PomppuMaailmaksi 13.-16.10. väliseksi ajaksi. PomppuMaailma koostuu erilaisista pomppulinnoista ja mukaan mahtuu mm. liukumäkipomppulinna, seikkailuratapomppulinna, sumopukuja ja jalkapallo-darts.  Tapahtuma sopii parhaiten 2-10 vuotiaille, mutta puuhaa löytyy varmasti kaikenikäisille! 

HPK pelaa kaksi kotiottelua syyslomaviikolla. Tervetuloa Ritari-areenalle nauttimaan jääkiekkoelämyksestä koko perheen voimin! 
Ke 17.10.2018 klo 18.30 HPK-KalPa
Pe 19.10.2018 klo 18.30 HPK-Jukurit

Perhepaketit otteluihin maksavat vain 36€ (2+2 tai 1+3). Miniperhepaketin (1+1) hinta on 30 € (+mahdolliset toimituskulut). 

Mitäpä jos jäisit yöksi? 

Voit majoittua mukavasti keskustan kolmessa kaupunkihotellissa aivan palveluiden vieressä tai kansallismaisemia ihaillen Aulangon kylpylähotellissa. Luksusta puolestaan tarjoaa Vanajanlinnan historiallinen kokonaisuus. Hämeenlinnan keskustasta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Tuulonen kätkee sisälleen myös hotellin. Katso Hämeenlinnan hotellitarjonta ja varaa oma majapaikkasi! 

Hotelli Emilia
Hotel Tuulonen
Syyslomanen Ilorannassa
Original Sokos Hotel Vaakuna
Scandic Aulanko
Scandic Hämeenlinna City 
Vanajanlinna

P.S. Muista myös Hämeenlinnan mainio mökkitarjonta!

Vapaa-aika ja matkailu

MUSEOIDEN KAUPUNKI

Koe elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa.

Vapaa-aika ja matkailu

Aulangolle

Sibelius Hämeenlinnassa

Sibelius Hämeenlinnassa

Tutustu Sibeliuksen Hämeenlinnaan

Museo Militaria

tutustu Museo Militariaan

Hämeen linna

Tutustu Hämeen Linnaan

Hämeenlinnan Teatteri

Tutustu Hämeenlinnan Teatteriin