Syyslomapuuhaa Hämeenlinnassa

Suunnitteletko koko perheen syyslomaa Hämeenlinnassa? Katso alta vinkit minne suunnistaa lasten kanssa! 

Linnanniemellä viihtyy hetken jos toisenkin

Linnanniemi on mainio syyslomakohde niin isoille kuin pienillekin. Hämeen linnassa pääset tutustumaan haarniskoihin ja miekkoihin, jotka ovat osa linnan uudistunutta perusnäyttelyä. Hämeen linnan suomenkielisille opastetuille kierroksille pääsee osallistumaan arkisin kello 10, 11, 13, 14 ja 15 ja viikonloppuvierailijoilla on mahdollisuus osallistua kello 11, 12, 14 ja 15 alkaville kierroksille.  

Hämeen linnan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Museo Militariassa pääsee ihmettelemään ihan oikeita tykkejä ja tutustumaan mielenkiintoisiin näyttelyihin. Museon asiakaspalvelusta saat mukaasi monisteen, jonka avulla tutustut erityisesti lapsille sopiviin kohteisiin. Museosta löydät myös toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee esimerkiksi kokeilemaan sähköttämistä, avaamaan salakirjoitusta tai sovittamaan univormua ylleen. Museo Militaria avoinna tiistaista lauantaisin kello 11-17.

P.S. Muista myös Linnanniemen edullinen aluelippu, joka sisältää pääsymaksun Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Lippu on voimassa niin kauan kunnes olet vieraillut molemmassa kohteessa. Lipun hinta on lapsilta (7-17 v.) 5,50 euroa ja aikuisilta 12,50 euroa. 

Ahveniston ja Aulangon alueet tarjoavat monenlaista aktiviteettia

Ekologinen seikkailupuisto Flowpark Ahveniston alueella tarjoaa toimintaa aina 7-vuotiaasta alkaen. Alueella on eritasoisia puihin rakennettuja reittejä, joista löytyy valikoimaa eri-ikäisille hurjapäille. Ahveniston harjumaastoissa on mukava tehdä vaikkapa luontoretki ja nauttia eväitä nuotiokodalla. Samalla voit vaikkapa testata mobo-suunnistusta Ahvenistonjärven ympäristössä. Alueelta löytyy 14 rastia ja rata alkaa Ahveniston uimarannalta parkkipaikan välittömästä läheisyydestä ja päättyy lähes samaan pisteeseen.

Toinen huimapäille suunnattu seikkailupuisto Hugo Park Aulanko löytyy aivan Scandic Aulangon vierestä. Seikkailupuiston yhdeksän eritasoista rataa tarjoavat liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Hugo Parkissa pääset seikkailemaan koulujen syyslomaviikolla 15.-21.10. maaanantaista sunnuntaihin klo 10-16. Maanpinnalla viihtyville Aulangolla on tarjolla minigolfia ja frisbeegolfia niin pitkään kuin säät sallivat ja Scandic Aulangon lämpimissä poreissa tarkenee taatusti! Kylpylän yhteydessä oleva Aulanko Areena muuntuu viikonloppuisin keikkapaikaksi ja lauantaina 13.10. on luvassa koko perheelle sopiva keikka, kun lavalle nousevat Evelina ja Ollie. 

Historian havinaa keskustan museoissa

Tiesitkö muuten, että mestarisäveltäjä Jean Sibelius syntyi Hämeenlinnassa jo 153 vuotta sitten? Hämeenlinnan keskustassa, kivenheiton päässä sijaitsevaan Sibeliuksen syntymäkotiin pääset tutustumaan tiistaista lauantaihin kello 12-16. Muista myös pääsylipun hintaan sisältyvät yksittäiskävijöille suunnatut opastetut kierrokset, jotka alkavat päivittäin klo 15. Museovierailun jälkeen on mukava piipahtaa läheisessä Sibeliuksenpuistossa ja istahtaa hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville puistonpenkeille

Hämeenlinnan tuoreimmassa museotulokkaassa Museo Skogsterissa pääset kurkistamaan tarujakin ihmeellisimpiin totuuksiin Hämeenlinnasta. Koulujen syyslomaviikolla 16.-21.10. kävijät pääsevät osallistumaan Tubitohtorin tehtäväpolulle. Tubitohtorin tehtäväpolulla ratkotaan lasten näkökulmasta laadittuja Tubi-näyttelyn kysymyksiä. Lisäksi pukeudutaan lääkäriksi ja tehdään omia tutkimuksia mikroskoopilla. Samalla opitaan hyödyllisiä keinoja välttää sairauksia. Otathan oman mobiililaitteen mukaasi kierrokselle. Museo Skogsteriin pääset tutustumaan ti, to-su kello 11-17, ke kello 11-19.

Palanderin talon opastetulla kierroksella pääset tutustumaan oppaan johdolla millaista elämä kaupungissa oli yli 100 vuotta sitten. Mitähän mahtaa entisaikojen lastenhuone kätkeä sisälleen? Museoon pääset tutustumaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16 ja opastukset alkavat tasalta ja puolelta. 

Taidetta ja teatteria Verkatehtaan alueella

Verkatehtaalla, pienen kävelymatkan päässä Hämeenlinnan rautatieasemalta sijaitsevassa Hämeenlinnan Taidemuseossa on esillä Mikko Hovin teoksia. 

ARX-talo tarjoaa paljon mukavaa puuhaa eri-ikäisille lapsille. ARX-talossa toimii mm. luova olohuone-kahvila Café Intola, jossa voit vaikka hyppiä ruutua, puuhailla leikkikahvilassa, maalata maalaustelineellä tai vaikkapa pelata erän Afrikan tähteä. Lisäksi kävijöitä palvelee Perhekahvila Hiekkakakku tiistaisin ja torstaisin. 

Tutustu muihin Verkatehtaan alueen tapahtumiin täältä

Muuta mukavaa 

Iittalan lasimäki, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta on monipuolinen käyntikohde. Iittalan lasitehtaalle pääsee arkisin tutustumaan taitavien lasinpuhaltajien työskentelyyn. Herkkusuiden ehdoton kohde on Kultasuklaan tehtaanmyymälä, jonka myymälän lasi-ikkunan takaa voit kurkistella miten suklaasta loihditaan mitä erilaisempia muotoja. 

Sisäleikkipuisto Touhutalossa pääset seikkailemaan säällä kuin säällä. Tekeminen ei taatusti ihan heti lopu liukumäkien, kiipeilytelineiden, jättilegojen tai pelien parissa touhutessa.

Lämpöä ja värikylpyä voi tulla nauttimaan lasinpuhalluksen merkeissä Soda Shop Designiin! Kysy vapaita aikoja >

Kiipeilykeskus Hänkissä pääsee koko perhe mittailemaan ketteryyttä eritasoisilla reiteillä. Tilassa myös nurkkaus perheen pienimmille.

Mitäpä jos jäisit yöksi? 

Voit majoittua mukavasti keskustan kolmessa kaupunkihotellissa aivan palveluiden vieressä tai kansallismaisemia ihaillen Aulangon kylpylähotellissa. Luksusta puolestaan tarjoaa Vanajanlinnan historiallinen kokonaisuus. Hämeenlinnan keskustasta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Tuulonen kätkee sisälleen myös hotellin. Katso Hämeenlinnan hotellitarjonta ja varaa oma majapaikkasi! 

Hotelli Emilia
Hotel Tuulonen
Syyslomanen Ilorannassa
Original Sokos Hotel Vaakuna
Scandic Aulanko
Scandic Hämeenlinna City 
Vanajanlinna

P.S. Muista myös Hämeenlinnan mainio mökkitarjonta!

Vapaa-aika ja matkailu

MUSEOIDEN KAUPUNKI

Koe elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa.

Vapaa-aika ja matkailu

Aulangolle

Sibelius Hämeenlinnassa

Sibelius Hämeenlinnassa

Tutustu Sibeliuksen Hämeenlinnaan

Museo Militaria

tutustu Museo Militariaan

Hämeen linna

Tutustu Hämeen Linnaan

Hämeenlinnan Teatteri

Tutustu Hämeenlinnan Teatteriin