Syyslomapuuhaa Hämeenlinnassa

Suunnitteletko koko perheen syyslomaa Hämeenlinnassa? Katso alta vinkit minne suunnistaa lasten kanssa! 

Linnanniemellä viihtyy hetken jos toisenkin

Linnanniemi on mainio syyslomakohde niin isoille kuin pienillekin. Hämeen linnassa on esillä historian polku koulujen syyslomaviikoilla ajalla 14.-22.10.2017Historian polulla tutustutaan omatoimisesti linnan kiehtovaan ja jännittävään historiaan. Historian polku sopii vauvasta vaariin ja vaatii hiukan kekseliäisyyttä, kiinnostusta historiaan ja seikkailumieltä. Historian polun kysymykset ovat monivalintakysymyksiä ja jokainen vastaaja löytää vastauksen päättelemällä, arvaamalla tai tietämällä. Historian polkua voi edetä joko yksin tai joukolla. Polun kiertäminen kestää niin kauan kuin linnan muurien sisällä haluaa viihtyä. Historian polulle voi osallistua normaalin pääsylipun hinnalla. Hämeen linnan suomenkielisille opastetuille kierroksille pääsee osallistumaan arkisin kello 10, 11, 13, 14 ja 15 ja viikonloppuvierailijoilla on mahdollisuus osallistua kello 11, 12, 14 ja 15 alkaville kierroksille.  

Hämeen linnan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Museo Militariassa pääsee ihmettelemään ihan oikeita tykkejä ja tutustumaan mielenkiintoisiin näyttelyihin. Museon asiakaspalvelusta saat mukaasi monisteen, jonka avulla tutustut erityisesti lapsille sopiviin kohteisiin. Museosta löydät myös toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee esimerkiksi kokeilemaan sähköttämistä, avaamaan salakirjoitusta tai sovittamaan univormua ylleen. Museo Militaria avoinna tiistaista lauantaisin kello 11-17.

P.S. Muista myös Linnanniemen edullinen aluelippu, joka sisältää pääsymaksun Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Lippu on voimassa niin kauan kunnes olet vieraillut molemmassa kohteessa. Lipun hinta on lapsilta (7-17 v.) 4,50 euroa ja aikuisilta 11 euroa. 

Ahveniston ja Aulangon alueet tarjoavat monenlaista aktiviteettia

Ekologinen seikkailupuisto Flowpark Ahveniston alueella tarjoaa toimintaa aina 7-vuotiaasta alkaen. Alueella on eritasoisia puihin rakennettuja reittejä, joista löytyy valikoimaa eri-ikäisille hurjapäille. Syyslomaviikon aikana 16.-21.10. seikkailemaan pääsee maanantaista perjantaihin klo 13-18 ja lauantaina klo 11-18. Ahveniston harjumaastoissa on mukava tehdä vaikkapa luontoretki ja nauttia eväitä nuotiokodalla. Samalla voit vaikkapa testata mobo-suunnistusta Ahvenistonjärven ympäristössä. Alueelta löytyy 14 rastia ja rata alkaa Ahveniston uimarannalta parkkipaikan välittömästä läheisyydestä ja päättyy lähes samaan pisteeseen.

Toinen huimapäille suunnattu seikkailupuisto Hugo Park Aulanko löytyy aivan Kylpylähotelli Cumulus Resort Aulangon vierestä. Seikkailupuiston yhdeksän eritasoista rataa tarjoavat liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Hugo Parkissa pääset seikkailemaan koulujen syyslomaviikolla 16.-22.10. maaanantaista sunnuntaihin klo 10-18. Maanpinnalla viihtyville Aulangolla on tarjolla minigolfia ja frisbeegolfia niin pitkään kuin säät sallivat ja Kylpylähotelli Cumulus Resort Aulangon lämpimissä poreissa tarkenee taatusti! 

Aulangon Ulkoilumajan kahvion antimista pääsee nauttimaan syyslomaviikolla 16.-20.10. maanantaista perjantaihin klo 10-15. 

Historian havinaa keskustan museoissa

Tiesitkö muuten, että mestarisäveltäjä Jean Sibelius syntyi Hämeenlinnassa jo 152 vuotta sitten? Hämeenlinnan keskustassa, kivenheiton päässä sijaitsevaan Sibeliuksen syntymäkotiin pääset tutustumaan tiistaista lauantaihin kello 12-16. Muista myös pääsylipun hintaan sisältyvät yksittäiskävijöille suunnatut opastetut kierrokset, jotka alkavat päivittäin klo 15. Museovierailun jälkeen on mukava piipahtaa läheisessä Sibeliuksenpuistossa ja istahtaa hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville puistonpenkeille

Hämeenlinnan tuoreimmassa museotulokkaassa Museo Skogsterissa pääset kurkistamaan tarujakin ihmeellisimpiin totuuksiin Hämeenlinnasta. Koulujen syyslomaviikolla 17.-22.10. kävijät pääsevät osallistumaan Idästä tuulee -tehtäväpolulle. Polulla autetaan myyrää visaisissa kysymyksissä ja askarrellaan avaruusraketti. Puuhailu onnistuu 8-10-vuotiailta ja sitä vanhemmilta omatoimisesti. Perheen pienimmät voivat kiertää radan vanhempien avustuksella. Otathan oman mobiililaitteen mukaasi kierrokselle. Museo Skogsteriin pääset tutustumaan ti, to-su kello 11-17, ke kello 11-19.

Palanderin talon opastetulla kierroksella pääset tutustumaan oppaan johdolla millaista elämä kaupungissa oli yli 100 vuotta sitten. Mitähän mahtaa entisaikojen lastenhuone kätkeä sisälleen? Museoon pääset tutustumaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16 ja opastukset alkavat tasalta ja puolelta. 

Taidetta ja teatteria Verkatehtaan alueella

Verkatehtaalla, pienen kävelymatkan päässä Hämeenlinnan rautatieasemalta sijaitsevassa Hämeenlinnan Taidemuseossa avautuu 14.10.2017 kaksi uutta näyttelyä; Rappiotaide – Saksalaista ekspressionismia Vexi Salmen kokoelmasta sekä Väri ja muoto – taidetta Vexi Salmen kokoelmasta. Lisäksi Yhteiset kuvamme -näyttelyssä esitellään Hämeessä olevia merkittäviä ja omaleimaisia taidekokoelmia, jotka osin ovat suurelle yleisölle tuntemattomia.

Taidemuseon syyslomaviikon ohjelmassa on museon pääsymaksuun sisältyvät 

  • Yleisöopastukset su 15.10. klo 14 Rappiotaide – saksalaista ekspressionismia Vexi Salmen kokoelmasta -näyttelyyn sekä su 22.10. klo 14 Yhteiset kuvamme -näyttelyyn
  • Monenlaisia maisemia -työpaja ti 17.10. ja pe 20.10. klo 12. Koko perheen työpajassa tutustutaan maisemateoksiin Yhteiset kuvamme -näyttelyssä, mietitään miltä oma lempimaisema voisi näyttää ja toteutetaan omia maisemia. 
  • Vexi Salmi kertoo rappiotaiteesta ja taidekeräilystään la 21.10. klo 14.  

Hämeenlinnan Taidemuseon liput 10 € / 8 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Syyslomaviikolla 14.-22.10. pääsyliput puoleen hintaan, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museo on avoinna tiistaista torstaihin klo 11-18 ja perjantaista sunnuntaihin klo 11-17. 

Hämeenlinnan teatterin vauhdikkaan Puhtaana käteen komedian esityksiä pääsee seuraamaan syyslomaviikolla (18.-21.10.) tarjoushintaan 20€ /hlö (norm. 32€). 

ARX-talo tarjoaa paljon mukavaa puuhaa eri-ikäisille lapsille. ARX-talossa toimii mm. luova olohuone-kahvila Café Intola, jossa voit vaikka hyppiä ruutua, puuhailla leikkikahvilassa, maalata maalaustelineellä tai vaikkapa pelata erän Afrikan tähteä. Lisäksi kävijöitä palvelee Perhekahvila Hiekkakakku tiistaisin ja torstaisin. 

Tutustu muihin Verkatehtaan alueen tapahtumiin täältä

Muuta mukavaa 

Iittalan lasimäki, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta on monipuolinen käyntikohde. Iittalan lasitehtaalle pääsee arkisin tutustumaan taitavien lasinpuhaltajien työskentelyyn. Herkkusuiden ehdoton kohde on Kultasuklaan tehtaanmyymälä, jonka myymälän lasi-ikkunan takaa voit kurkistella miten suklaasta loihditaan mitä erilaisempia muotoja. 

Sisäleikkipuisto Touhutalossa pääset seikkailemaan säällä kuin säällä. Tekeminen ei taatusti ihan heti lopu liukumäkien, kiipeilytelineiden, jättilegojen tai pelien parissa touhutessa.

Elenia Areenalla (Härkätie 17 B, Hämeenlinna) pääsee kokeilemaan erilaisia leikki- ja liikuntavälineitä torstaina 19.10. ja perjantaina 20.10. klo 10-13. Lapset touhuavat vanhempien valvonnassa, ohjaajat paikalla opastamassa. Touhumaksu 5 € / perhe. 

Hämeenlinnan liikuntahallien Temppulaari Poltinahon salibandyhallilla (osoite Kiekkoritarinkuja 7) on suunnattu alle 10-vuotiaille lapsille ja tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen liikuntaan. Tarjolla on erilaisia liikuntaan houkuttelevia liikuntavälineitä. Temppuilemaan pääsee lauantaisin klo 9-11 kahden euron kertamaksulla/lapsi. Paikalla ei ole ohjausta, joten mukana tulee olla aikuinen. 

Lämpöä ja värikylpyä voi tulla nauttimaan lasinpuhalluksen merkeissä Soda Shop Designiin! Kysy vapaita aikoja >

Kiipeilykeskus Hänkissä pääsee koko perhe mittailemaan ketteryyttä eritasoisilla reiteillä. Tilassa myös nurkkaus perheen pienimmille.

Mitäpä jos jäisit yöksi? 

Voit majoittua mukavasti keskustan kolmessa kaupunkihotellissa aivan palveluiden vieressä tai kansallismaisemia ihaillen Aulangon kylpylähotellissa. Luksusta puolestaan tarjoaa Vanajanlinnan historiallinen kokonaisuus. Hämeenlinnan keskustasta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Tuulonen kätkee sisälleen myös hotellin. Katso Hämeenlinnan hotellitarjonta ja varaa oma majapaikkasi! 

Cumulus Hämeenlinna
Kylpylähotelli Cumulus Resort Aulanko
– Tutustu Cumulus Hämeenlinnan ja Cumulus Resort Aulangon syysloman tarjouksiin>
Hotelli Emilia
Hotel Tuulonen
Syyslomanen Ilorannassa
Original Sokos Hotel Vaakuna
Vanajanlinna

P.S. Muista myös Hämeenlinnan mainio mökkitarjonta!

Vapaa-aika ja matkailu

MUSEOIDEN KAUPUNKI

Koe elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa.

Vapaa-aika ja matkailu

Aulangolle

Sibelius Hämeenlinnassa

Sibelius Hämeenlinnassa

Tutustu Sibeliuksen Hämeenlinnaan

Museo Militaria

tutustu Museo Militariaan

Hämeen linna

Tutustu Hämeen Linnaan

Hämeenlinnan Teatteri

Tutustu Hämeenlinnan Teatteriin