Tervetuloa Hämeenlinnaan

Hämeenlinna sijaitsee Suomen valtakunnan väestöllisessä keskipisteessä, josta kahden tunnin säteellä asuu 3/4 suomalaisista. Tervetuloa.

Tervetuloa Hämeenlinnaan

Hämeenlinna sijaitsee Suomen valtakunnan väestöllisessä keskipisteessä, josta kahden tunnin säteellä asuu 3/4 suomalaisista. Tervetuloa.

SUOSITTELEMME LAPSIPERHEILLE

Lapsiperheet viihtyvät Hämeenlinnassa, koska mukavaa tekemistä riittää.

Hämeenlinnan matkailuneuvonta

Matkailuneuvonta auttaa ja etsii vastauksia matkailuun liittyvissä kysymyksissä.

IHAN LÄHELLÄ

AUTOLLA

Omalla autolla matkat taittuvat vaivattomasti. Voit pysähtyä kahville silloin, kun haluat. Voit valita reittisi, miten haluat. Hämeenlinna on niin keskeisellä paikalla, että sinne hurauttaa autolla hetkessä Suomen suurimmista kaupungeista. Turusta matka vie kaksi tuntia, Helsingistä noin tunnin ja Tampereelta parhaimmillaan vain kolme varttia. 

Lähellä

Junalla

Juna on äärimmäisen kätevä matkustaessa Hämeenlinnaan. Matkalla voi nauttia ravintolavaunun antimista tai viimeistellä vaikka töitä – näin ne eivät kulje kotiin asti. Hämeenlinnan rautatieasemalle matkustaa Tampereelta alle kolmessa vartissa, Jyväskylästä reilussa kahdessa tunnissa ja Helsingistä parhaimmillaan hieman yli tunnissa.

IHAN LÄHELLÄ

Bussilla

Hämeenlinnaan pääsee bussilla, mistä ilmansuunnasta tahansa. Koko Suomen kasvava linja-autoverkosto tarjoaa entistä parempia aikatauluja ja yhteyksiä erilaisiin matkustustarpeisiin. Leppoisaan matkaan menee Turusta reilu kaksi tuntia, Helsingistä ja Tampereelta noin tunti.

 

IHAN LÄHELLÄ

KAKSI SUURTA LENTOKENTTÄÄ

Vaikka Hämeenlinnassa ei ole omaa lentokenttää, ei kauempaa matkustaminen ole vaivalloista. Lähimmältä kentältä Tampereelta matkustaa Hämeenlinnaan kätevästi junalla alle kolmessa vartissa ja bussilla hurauttaa tunnissa. Jos kyseessä on työmatka, voi matkustamisen käyttää kätevästi hyödyksi viimeistellen töitä.

melonta

Hämeenlinnako Suomen keskipiste? Kyllä vain. Helsingistä Hämeenlinnaan hurauttaa tunnissa, kolme varttia Tampereelta ja Lahdesta. Hämeenlinna on niin lähellä, että tänne voi tulla ex tempore tai viettää vaikka kokonaisen loman.

Linnan ympärille rakennettu, kaunis Hämeenlinna on historiaa, kulttuuria, luontoa, rauhaa, ulkoilua, urheilua, seikkailua, ruokaa, juomaa, tapahtumia ja shoppailua. Kaupunki on parahultaisen kokoinen, sellainen sopiva, missä kaikki tärkeä löytyy ihan läheltä. Valinnan vaikeuden iskiessä: tervetuloa uudestaan.

Kantakaupungin tohinalle vaihtelua antaa maaseutu, joka on Hämeenlinnaan kuuluvissa pitäjissä kirjaimellisesti kivenheiton päässä. 300 järveä, tiilaakso, vanhat miljööt ja kertakaikkisen kaunis luonto tarjoavat sellaista kulttuuri- ja kansallismaisemaa, jonka jokainen suomalainen tuntee omakseen ja jonka eksotiikkaan ulkomailta tulevat suorastaan pakahtuvat.

Kannattaa harkita Hämeenlinnaa myös uudeksi kotikaupungiksi, sillä kaikki tärkeä, aina harrastuksista työhön, on todellakin ihan lähellä. Suoraan sanoen, vajaan 70 000 asukkaan Hämeenlinna on vähemmän stressaava vaihtoehto, joka saattaa olla juuri se sinulle sopiva.

Tutustu Hämeenlinnan paikallisliikenteen reitteihin ja aikatauluihin>>
Taksipalvelut numerosta 0600 55 11 11