Suosittelemme lapsiperheille

Lapsiperheet viihtyvät Hämeenlinnassa, koska mukavaa tekemistä riittää.

Linnanniemellä on kiva seikkailla

Alueen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Linnan kannattaa tutustua pääsymaksuun sisältyvällä opastetulla kierroksella, joita järjestetään arkisin suomeksi klo 10, 11, 13, 14 ja 15 sekä viikonloppuisin suomeksi klo 11, 12, 14 ja 15. Linnaa ympäröi myös iso puistoalue, jossa on suosittu leikkipuisto.

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitsevassa Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita. Museon uusi QSO – Minulla on yhteys! –näyttely sopii kaikenikäisille ja erityisesti lapset huomioivassa toiminnallisessa näyttelyssä pääsee kokeilemaan viestitekniikoita viestikyyhky ”Kuson” (QSO) opastuksella. Näyttely on avoinna vaihtuvien näyttelyiden rakennuksessa 25.5.2018 alkaen.

Vankilamuseossa pääsee tutustumaan viimeisten vankila-aikojen asussa oleviin aitoihin tiloihin, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Museo on avoinna jälleen keväällä 2019. 

Luontoon Ahvenistolle 

Ahveniston valaistut reitit soveltuvat mainiosti ulkoiluun ja hiihtoon. Lisäksi Ahvenistolla pääset kiipeilemään puissa, ihan oikeasti. Flowpark seikkailupuisto tarjoaa eritasoisia puihin rakennettuja kiipeilyreittejä 7-vuotiaasta ylöspäin lokakuun loppuun saakka. Kypärä päähän, turvavaljaat kiinni ja menoksi. Kiipeilyn tai muun reippailun jälkeen maistuu takuuvarmasti kotakahvit tai nuotiomakkara. Lue lisää ahvenisto.fi

Aulangolla kuluu aika nopeaan

Scandic Aulangolla riittää lämpöä, vettä ja tekemistä, jos ulkona ei ilma suosi. Kylpylässä on mahdollisuus testata esimerkiksi suosittua merenneitouintia. Kylpylän yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla. Saman katon alta löytyy myös urheilusimulaattori, jossa voit pelata mm. golfia ja ammuntaa. Keiloja pääset kaatamaan kylpylän hohtokeilausradalla.

Hotellin viereiseen puistoon rakennetussa seikkailupuisto Hugo Parkissa urheimmat voivat testata rohkeuttaan yhdeksällä eritasoisella radalla. Radat sisältävät liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Seikkailupuiston vierestä löytyy myös leikkipuisto ja frisbeegolfrata.

Hevosista kiinnostuneille on kylpylän vieressä ratsastustalli. Aulangon puistometsässä riittää myös ihmeteltävää. Näkötornista avautuu upea maisema ja tornin juurella olevassa karhupatsaassa on mukava kiipeillä. 

Mitäs muuta mukavaa vielä?

Ympäri vuoden avoinna oleva Touhutalo ei petä koskaan. Kantolassa sijaitsevasta Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja sekä jättilegoalue pikkuinsinööreille.

Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma kiipeilyseinä myös perheen pienimmille. Marraskuussa 2017 avattiin nuorille ja aikuisille suunnattu kikkailupuisto Akrohouse, jossa toimintaa parkourista akrobatiaan. Kesällä 2016 uudistettuna avattu Kaurialan liikennepuisto tarjoaa pyöräilyn iloa. Puisto on aina avoinna omilla kulkuneuvoilla liikennöiville. Kesäaikana 2.6.-8.8. arkisin klo 9-15 paikalla on henkilökuntaa ja välineet ovat kaikkien käytössä. 

Hämeen Härkätien varrella sijaitsevassa Kissankulman Eläinpihalla pääset rapsuttelemaan ihania eläimiä ja touhuamaan muun muassa leikkikaupassa ja tutustumaan lemmikkihoitolaan. Mahdollisuus myös talutusratsastukseen. Saman reitin varrella sijaitsee myös Tiirinkosken tehdas, joka on tunnettu herkullisista vohveleistaan sekä ihastuttavista lampaistaan ja ylämaan karjasta. 10-tien varrella sijaitseva Kankaisten tila houkuttelee viettämään kesäpäivää kotieläimiin tutustuen. Tilalla on myös leikkipaikka, jossa on monipuolisesti eri ikäisille puuhaa. Samalla voi poimia pakkaseen talteen kesän marjat tai matkaevääksi. 

Kaupungista löytyy innokkaille skeittaajille ja skuuttaajille omat puistonsa. Skuuttajille puisto on Sairiossa Viertokadun varrella ja skeittajille Hämeensaaressa

P.S. Mikäli etsit erikoisempaa lasten synttäreiden viettopaikkaa, niin pistä korvan taakse vinkki Palanderin talon historiallisista lastenkutsuista. Miltä kuulostaisi ajatus kutsuista, joissa pääsee pukeutumaan historiallisiin vaatteisiin ja leikkimään vanhan ajan leikkejä? 

Tapahtumia erityisesti lapsiperheille

15.12.2018 Aulangon ulkoilumajan joulutapahtuma
1.-4.8.2019 Lasten taidefestivaali Hippalot, Verkatehtaan alue

Lisää tapahtumia

Original Sokos Hotel Vaakuna

Monenmoista majoitusta

Valitse vaikka uudistunut Original Sokos Hotel Vaakuna