Suosittelemme lapsiperheille

Lapsiperheet viihtyvät Hämeenlinnassa, koska mukavaa tekemistä riittää.

Linnanniemessä on kiva seikkailla

Keskiaikaiseen Hämeen linnaan tutustuminen on elämys isommillekin. Katso myös linnan tapahtumia

Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita. Linnaa ympäröi myös iso puistoalue, jossa nautitaan piknikeväitä ja leikitään leikkipuistossa.

Ahvenistolla hiekkaa varpaiden välissä

Ahvenistolla pääsee kiipeilemään puissa, ihan oikeasti. Flowpark seikkailupuisto tarjoaa eritasoisia puihin rakennettuja kiipeilyreittejä 7-vuotiaasta ylöspäin lokakuun loppuun saakka. Kypärä päähän, turvavaljaat kiinni ja menoksi. Kiipeilyn tai muun reippailun jälkeen maistuu takuuvarmasti kotakahvit tai nuotiomakkara. Vesipedoille ja hiekkakakkujen rakentajille Ahvenistolla on ihana hiekkaranta ja maauimala. 

Aulangolla kuluu aika nopeaan

Kylpylähotelli Rantasipi Aulangolla riittää lämpöä, vettä ja tekemistä, jos ulkona ei ilma suosi. Kylpylän yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla. Keiloja pääsee kaatamaan kylpylän hohtokeilausradalla. Viereiseen puistoon avautui toukokuussa 2016 seikkailupuisto Hugo Park Aulanko. Seikkailupuistossa on 9 eritasoista rataa, jotka sisältävät liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Puistoon aukesi kesäkuussa myös 12-ratainen minigolfrata.

Hevosista kiinnostuneille on kylpylän vieressä ratsastustalli. Aulangon puistometsässä riittää myös ihmeteltävää. Näkötornista avautuu upea maisema ja tornin juurella olevassa karhupatsaassa on mukava kiipeillä. Mukaan voi ottaa omat eväät tai ostaa herkkuja kesäisin avoinna olevasta puistometsän kahvilasta. Puistossa löytyy pöytiä tähän tarkoitukseen. Sorsia on myös kiva ruokkia eväiden syönnin ohessa. 

Mitäs muuta mukavaa vielä?

Ympäri vuoden avoinna oleva Touhutalo ei petä koskaan, kun on niin monenlaista touhua ja tohinaa tarjolla. Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma kiipeilyseinä myös perheen pienimmille.

Lisää tapahtumia