Suosittelemme lapsiperheille

Lapsiperheet viihtyvät Hämeenlinnassa, koska mukavaa tekemistä riittää.

Linnanniemessä on kiva seikkailla

Alueen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Linnan kannattaa tutustua pääsymaksuun sisältyvällä opastetulla kierroksella. Linnalla järjestetään ympäri vuoden myös kivoja tapahtumia. Linnaa ympäröi myös iso puistoalue, jossa suosittu leikkipuisto.

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitsevassa Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita. 

Luontoon Ahvenistolle 

Ahveniston valaistut reitit soveltuvat mainiosti ulkoiluun ja hiihtoon. Lisäksi Ahvenistolla pääset kiipeilemään puissa, ihan oikeasti. Flowpark seikkailupuisto tarjoaa eritasoisia puihin rakennettuja kiipeilyreittejä 7-vuotiaasta ylöspäin lokakuun loppuun saakka. Kypärä päähän, turvavaljaat kiinni ja menoksi. Kiipeilyn tai muun reippailun jälkeen maistuu takuuvarmasti kotakahvit tai nuotiomakkara. Lue lisää ahvenisto.fi

Aulangolla kuluu aika nopeaan

Scandic Aulangolla riittää lämpöä, vettä ja tekemistä, jos ulkona ei ilma suosi. Kylpylän yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla. Saman katon alta löytyy myös urheilusimulaattori, jossa voit pelata mm. golfia ja ammuntaa. Keiloja pääset kaatamaan kylpylän hohtokeilausradalla. Hotellin viereiseen puistoon rakennetussa seikkailupuisto Hugo Parkissa urheimmat voivat testata rohkeuttaan yhdeksällä eritasoisella radalla. Radat sisältävät liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Seikkailupuiston vierestä löytyy myös leikkipuisto ja frisbeegolfrata.

Hevosista kiinnostuneille on kylpylän vieressä ratsastustalli. Aulangon puistometsässä riittää myös ihmeteltävää. Näkötornista avautuu upea maisema ja tornin juurella olevassa karhupatsaassa on mukava kiipeillä. 

Mitäs muuta mukavaa vielä?

Ympäri vuoden avoinna oleva Touhutalo ei petä koskaan. Kantolassa sijaitsevasta Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja sekä jättilegoalue pikkuinsinööreille. Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma kiipeilyseinä myös perheen pienimmille. Marraskuussa 2017 avattiin nuorille ja aikuisille suunnattu kikkailupuisto Akrohouse, jossa toimintaa parkourista akrobatiaan. Kesällä 2016 uudistettuna avattu Kaurialan liikennepuisto tarjoaa pyöräilyn iloa. Puisto on aina avoinna omilla kulkuneuvoilla liikennöiville. 

Kaupungista löytyy innokkaille skeittaajille ja skuuttaajille omat puistonsa. Skuuttajille puisto on Sairiossa Viertokadun varrella ja skeittajille Hämeensaaressa

Tapahtumia erityisesti lapsiperheille

3.-12.5.2018 Viiru muuttaa, Hämeenlinnan Teatteri
1.7.-5.8.2018 Hämeenlinnan Miniteatteri esittää Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti, Aulangon Graniittilinna
2.-5.8.2018 Lasten taidefestivaali Hippalot, Verkatehtaan alue
18.10.2018 Lasten aarrejahti Hämeen linnassa

Lisää tapahtumia

Original Sokos Hotel Vaakuna

Monenmoista majoitusta

Valitse vaikka uudistunut Original Sokos Hotel Vaakuna