Suosittelemme lapsiperheille

Lapsiperheet viihtyvät Hämeenlinnassa, koska mukavaa tekemistä riittää.

Linnanniemessä on kiva seikkailla

Alueen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Linnan kannattaa tutustua pääsymaksuun sisältyvällä opastetulla kierroksella. Linnalla järjestetään ympäri vuoden myös kivoja tapahtumia. Linnaa ympäröi myös iso puistoalue, jossa nautitaan piknikeväitä ja leikitään leikkipuistossa. Aivan linnan kupeessa sijaitseva vuoteen 1993 asti Hämeenlinnan lääninvankilana toiminut Vankilamuseo avautui jälleen yleisölle kesäksi. Viimeisten vankila-aikojen asussa olevat aidot tilat ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. 

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitsevassa Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita. 

Ahvenistolla hiekkaa varpaiden välissä

Ahvenistolla pääsee kiipeilemään puissa, ihan oikeasti. Flowpark seikkailupuisto tarjoaa eritasoisia puihin rakennettuja kiipeilyreittejä 7-vuotiaasta ylöspäin lokakuun loppuun saakka. Kypärä päähän, turvavaljaat kiinni ja menoksi. Kiipeilyn tai muun reippailun jälkeen maistuu takuuvarmasti kotakahvit tai nuotiomakkara. Vesipedoille ja hiekkakakkujen rakentajille Ahvenistolla on ihana hiekkaranta ja maauimala. 

Aulangolla kuluu aika nopeaan

Cumulus Resort Aulangolla riittää lämpöä, vettä ja tekemistä, jos ulkona ei ilma suosi. Kylpylän yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla. Keiloja pääsee kaatamaan kylpylän hohtokeilausradalla. Viereiseen puistoon avautui toukokuussa 2016 seikkailupuisto Hugo Park Aulanko. Seikkailupuistossa on 9 eritasoista rataa, jotka sisältävät liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Puistoon aukesi kesäkuussa myös 12-ratainen minigolfrata.

Hevosista kiinnostuneille on kylpylän vieressä ratsastustalli. Aulangon puistometsässä riittää myös ihmeteltävää. Näkötornista avautuu upea maisema ja tornin juurella olevassa karhupatsaassa on mukava kiipeillä. Mukaan voi ottaa omat eväät tai ostaa herkkuja kesäisin avoinna olevasta puistometsän kahvilasta. Puistossa löytyy pöytiä tähän tarkoitukseen. Sorsia on myös kiva ruokkia eväiden syönnin ohessa. 

Mitäs muuta mukavaa vielä?

Ympäri vuoden avoinna oleva Touhutalo ei petä koskaan. Kantolassa sijaitsevasta Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja sekä jättilegoalue pikkuinsinööreille. Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma kiipeilyseinä myös perheen pienimmille. Kesällä 2016 uudistettuna avattu Kaurialan liikennepuisto tarjoaa pyöräilyn iloa. Puisto on aina avoinna omilla kulkuneuvoilla liikennöiville ja kesällä maksutta on käytössä myös potkupyöriä ja polkuautoja. 

Lisää tapahtumia