Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu matkailuneuvonnasta usein kysyttyjä kysymyksiä. 

 1. Millaisia sisävesiristeilyitä Hämeenlinnassa on tarjolla?
  Hopealinjan aluksilla pääset risteilemään upeissa Vanajaveden maisemissa Hämeenlinnasta aina Tampereelle saakka. Lisäksi Hopealinja ja Kuutar-risteilyt tarjoavat lyhyempiä päivä- ja iltaristeilyitä. Lue lisää risteilyistä täältä.
 2. Haluaisin vuokrata polkupyörän vierailuni ajaksi.
  Aulanko Outdoorsin laajasta aktiviteettivälineiden valikoimasta löydät Jopojen lisäksi kick biket ja fatbiket. Lisäksi Palvelupiste Kastellista voit lainata arkipäivisin klo 9-16 välisenä aikana käyttöösi vaihteettoman Jopon.
 3. Mihin voin pysäköidä autoni päivän ajaksi? 
  Pysäköinti Hämeenlinnan kaupungin ydinkeskustassa kadun varsilla ja parkkialueilla on pääosin maksullista arkipäivisin klo 8-18 sekä lauantaisin klo 8-16. Pysäköintitaksa on 1,60 € / h. Pysäköintimaksun voin maksaa monin paikoin myös puhelimella.  Lisäksi keskustassa on kaksi maksullista pysäköintitaloa. Tutustu Hämeenlinnan keskusta-alueen pysäköintikarttaan täällä (pdf).  
 4. Voinko varata matkailuneuvonnan kautta palveluita, esim. mökin tai ohjelmapaketin ryhmälle? 
  Matkailuneuvonnan kautta ei tehdä varauksia, vaan varaukset tulee tehdä suoraan kunkin yrityksen kautta. Vekka Tours Oy tarjoaa valmiita ryhmäretkikokonaisuuksia ja räätälöi ryhmän toiveiden mukaisen kokonaisuuden.

 5. Haluaisin varata opastetun kaupunkikiertoajelun.
  Kanta-Hämeen Oppaiden tutkinnon suorittaneet asiantuntijat tarjoavat mielenkiintoisia opastuskierroksia Hämeenlinnassa. Voit tutustua Sibeliuksen syntymäkaupungin ja sen naapurikuntien historiaan, luontoon ja nykypäivään tai lähteä kävelyopastuskierrokselle Aulangon puistometsään. Säännöllisiä kierroksia järjestetään kesäkuun lopusta elokuun alkuun ja tilauksesta muinakin aikoina. Lisätiedot ja opastusvaraukset Kanta-Hämeen Oppaat ry sivuilta.
 6. Millä paikallisliikenteen bussilla pääsen Aulangolle? 
  Aulangolle pääsee paikallisliikenteen bussilla nro 2, joka kulkee Hämeenlinnan linja-autoasemalta rautatieaseman kautta kylpylähotelli Aulangon pihaan. Hämeenlinnan paikallisliikenteen aikatauluihin ja reitteihin voit tutustua Reittiopas -palvelussa. Lisätietoja myös Hämeenlinnan paikallisliikenteen sivuilta.
 7. Mistä saan Hämeenlinnan kartan? 
  Hämeenlinnan esite- ja karttamateriaalia on maksutta jaossa arkisin klo 9-16 avoinna olevassa Palvelupiste Kastellissa (Raatihuoneenkatu 11, Hämeenlinna). Hämeenlinnan rautatieaseman sekä Kauppatorin kartta-automaatit ovat käytössä toukokuusta myöhäiseen syksyyn saakka ympäri vuorokauden. Lisäksi kesäaikana toukokuusta elokuun puolenväliin Kauppatorilta löytyy omatoimiseen tiedonhakuun avoinna oleva infomökki, josta löytyy Hämeenlinnan karttamateriaalia. Hämeenlinnan karttoja on myös saatavilla mm. paikallisten hotellien vastaanotoista, museoiden lipunmyynnistä sekä kirjastoista. Voit myös ladata itsellesi Hämeenlinnan keskusta-alueen kartan tästä (pdf) tai tilata sen matkailuneuvonnasta joko sähköpostitse tourist.info@hameenlinna.fi tai puh. 03 621 3373.
 8. Mistä voin ostaa postikortteja tai hämeenlinnalaisia matkamuistoja?
  Wetterhoffin myymälässä aivan linja-autoaseman kupeessa, on laaja valikoima lahjatavaroita ja paikallisia käsitöitä. Lisäksi myymälästä löytyy Korttien Talon postikortteja. Hämeenlinna-aiheisia matkamuistoja löytyy Suomen Kasarmin alueella sijaitsevasta Nostalgia Puodista. Älä myöskään unohda museokauppojen laadukasta tarjontaa.
 9. Olen kuullut, että jostakin päin Hämeenlinnan keskustaa saisi lainaksi soutuveneen?
  Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa käytössä ollut lainapaatti on Vanajavesikeskuksen ja Hämeen virkistysalueyhdistyksen yhteistuumin hankkima soutuvene, jota kuka tahansa voi lainata ja lähteä soutelemaan Vanajavedelle. Paatin ja veneilyliivit saa lainaksi 20 euron panttia vastaan Virvelin Rantakrouvista (Virvelinkuja 2, Hämeenlinna) toukokuun 2018 lopulta alkaen. Pantin saa takaisin, kun palauttaa avaimen ja veneen varusteineen. Laina-aika enintään 4 tuntia kerrallaan ja palautus viimeistään puoli tuntia ennen Rantakrouvin sulkemisaikaa. 
 10. Olen tulossa veneellä Hämeenlinnaan, joten mihin voin jättää veneen yöksi? 
  Hämeenlinnan keskustan vierasvenepaikat sijaitsevat Ystävyydenpuiston vuokravenelaiturissa, joka sijaitsee Paasikiventien ja Viipurintien siltojen välissä Verkatehdasta vastapäätä osoitteessa Arvi Kariston katu 2. Lisätietoja vesiliikenteen osalta täältä