Luontoon seikkailemaan

Tule virkistäytymään ja viettämään aikaa luonnonkauniissa maisemissa. Hämeenlinnalaisten suosikkipaikat löytyvät Ahvenistolta, Aulangolta ja Kansallisesta kaupunkipuistosta sekä Evolta.

Ahvenistolle reippailemaan!

Tule virkistäytymään ja viettämään aikaa luonnonkauniissa maisemissa. Ahvenisto on yksi hämeenlinnalaisten suosikkipaikoista.

Ahveniston harjualue on kokonaisuudessaan luonnonsuojelualuetta, jota on 68 hehtaaria ja aarnimetsää 6 hehtaaria. Alueella kulkee valaistuja reittejä ulkoiluun ja hiihtoon – harjuinen maasto takaa mukavasti pienen hien pintaan. Rannassa on myös kaupungilta varattava sauna, josta mahdollisuus pulahtaa veteen.

Huimapäille on puihin rakennettu Flowpark-seikkailupuisto -maisemia pääsee ihailemaan jopa kahdenkymmenen metrin korkeudesta. Seikkailupuisto on tarkoitettu 7-vuotiaasta ylöspäin kaikille eikä ennakko-osaamista tarvita.

Autoharrastajat tuskin ovat välttyneet kuulemasta Ahveniston moottoriradasta. Moottorirata on yksi Suomen vanhimmista moottoriurheilun areenoista ja siellä järjestetäänkin vuosittain monipuolisia tapahtumia.

Ahvenistolla on ihanteelliset hiekkarannat myös uimiseen ja hiekkakakkujen rakenteluun sekä kenttä beachvolleyn pelaamiseen. Kesäisin Maauimalassa polskutellaan kunnostetussa olympia-altaassa.

 

Retkelle Kansalliseen Kaupunkipuistoon 

Suomen ensimmäinen ja maailman toinen kansallinen kaupunkipuisto perustettiin Hämeenlinnaan 16 vuotta sitten tammikuussa 2001. Alue koostuu Vanajaveden rannoilla sekä Aulangonjärven ympäristössä sijaitsevien puistojen, rakennettujen kulttuuriympäristöjen, virkistys- ja luonnonsuojelualueiden upeasta kokonaisuudesta. Tule viihtymään Hämeenlinnan kansalliseen kaupunkipuistoon ja nauti hämäläisestä luonnosta ja kulttuurista parhaimmillaan!

Puiston historiallisen ja kulttuurisen ytimen muodostaa Hämeen keskiaikainen linna ympäristöineen. Monelle puiston tunnetuin osa puolestaan on Aulanko. Kansalliseen kaupunkipuistoon kuuluvat myös keskustan rantapuistot ja rakennuskulttuurin kannalta arvokkaat puutalokorttelit ja Keinusaaren sekä Verkatehtaan alueen vanhat teollisuus- ja sairaalamiljööt. Lue lisää

Historiallinen Aulanko 

Aulangon luonnonsuojelualue Aulangon puistometsä on valtakunnallisesti arvokas luonnonsuojelualue ja suosittu matkailunähtävyys. Luonnonsuojelualueen puistohistoria alkaa 1800-luvulta eversti Hugo Standertskjöldin perustamasta englantilaisyylisestä maisemapuistosta. Lue lisää Aulangosta

Evolle patikoimaan

Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsäalueista. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8 500 hehtaarin suuruinen alue, jossa voi patikoida merkityillä reiteillä, yöpyä laavuilla tai telttailuun varatuilla paikoilla. Evolta löytyy myös majoitusta isommallekin ryhmälle. 

Retkeä voi myös jatkaa Padasjoelle Päijänne-Ilves -yhdysreitillä tai Asikkalaan Aurinko-Ilves -yhdysreitillä. Kalaonnea pääsee kokeilemaan Evon virkistyskalastusalueella. Evon retkeilyalue soveltuu hyvin päivän tai parin patikkaretkikohteeksi. Lisäksi Evolla voi majoittua myös kaikilla mukavuuksilla Evon Luonnon kohteissa, katso lisätietoja. Karttojen ja pientuotteiden myynti sekä retkeilyneuvonta ja opastus Evokeskuksessa.

 

Kansallinen kaupunkipuisto

Tutustu Kansalliseen kaupunkipuistoon

Vapaa-aika ja matkailu

Aulangolle

Ahveniston toimintapuisto

Ahveniston toimintapuisto

Evon retkeilyalue

Evon retkeilyalueella mieli lepää