Aulanko kutsuu viihtymään

Aivan Etelä-Suomen suurten kaupunkien läheisyydessä sijaitseva satumainen Aulanko on elämysten, hyvän olon ja aktiivisen lomailun keskus.

Aulanko on hyvän olon ja aktiivisen lomailun keskus. Alueen vehreä luonto, kylpylän monipuoliset palvelut ja alueen kaksi golfkenttää, Hugo ja Eversti, ratsutalli hevosineen houkuttelee ja seikkailupuisto Hugo Park Aulanko kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan hyvästä olosta. Hoidetut ja valaistut puistotiet ja upeat ulkoilureitit mm. latuverkostoineen hemmottelevat ulkoilijaa ympäri vuoden tarjoten ainutlaatuiset puitteet luonnossa liikkujille, kävelijöille ja urheilijoille.

Aulanko tarjoaa nykyaikaiset kokouspalvelut, jotka yhdessä muodostavat kokonaisvaltaiset puitteet työn ja virkistäytymisen yhdistämiseen. Aulangon alueen palvelutarjonta tekee tilaisuuden järjestämisestä helppoa, olipa kyseessä pieni ydintiimi tai suuri kongressi. Kokoustiloja on tarjolla aina 6 hengen tilasta 800 hengen kongressitilaan saakka. Aulangon läheinen sijainti Etelä-Suomen suurimpien kaupunkien keskipisteessä yhdistettynä luonnonläheiseen ja raikkaaseen tunnelmaan on yhdistelmä jota et muualta löydä.

Aulangon luonnonsuojelualue  Aulangon puistometsä on valtakunnallisesti arvokas luonnonsuojelualue ja suosittu matkailunähtävyys. Luonnonsuojelualueen puistohistoria alkaa 1800-luvulta eversti Hugo Standertskjöldin perustamasta englantilaisyylisestä maisemapuistosta. Tutustu Aulangon alueen karttaan täältä (pdf) ja tulosta matkalle mukaan. 

Aulangon näkötorni Näköalatornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon, yhteen kansallismaisemistamme. Torniin on vapaa pääsy ja se on avoinna toukokuusta syyskuun loppuun päivittäin klo 8-19.

Aulangon Tornikahvila Herkullisia makuelämyksiä ja kodikasta tunnelmaa tarjoaa Aulangon Tornikahvila Aulangon Näkötornin juurella. Entinen metsänvartijan asunto, jossa kesäkahvila nykyään toimii, henkii vanhan ajan charmia ja ilmapiiriä. Kahvila on avoinna kesäaikaan ja tilauksesta ympäri vuoden.

UUTTA! Aulangon Rauha on Aulangolle vuoden 2017 aikana valmistuva täysin uusi konsepti, jonka ytimenä ovat Aulangonjärven ranta-alueelle valmistuvat noin 5–20 henkilölle soveltuvat Rantahuvilat, sekä yöpymiseen että päivätapahtumiin. Lisäksi alueella olevan, Aulangon Rauhan päärakennuksen Suuren Huvilan, remontti valmistui keväällä 2017. Suuri Huvila tarjoaa majoitusta ja tilat jopa 100 hengen tilaisuuksiin.

Ihastu Aulankoon:

UUTTA! Aulanko Outdoors tarjoaa luontoliikuntaa ja välinevuokrausta ympäri vuoden sekä ryhmille että matkailijoille. Lisäksi kesäkaudelle 2017 Katajistonrannassa avautui majoitusmahdollisuus retkeilymökeissä. 

Aulangon Puistola Aulangon Puistola tarjoaa ainutlaatuisen vaihtoehdon majoittumiseen, leppoisiin kokouksiin ja mukavaan yhdessäoloon luonnonsuojelualueen sisällä luontoa ja rauhaa arvostavien asiakkaiden käyttöön.

Aulangon Ratsastuskoulu Aulangon Ratsastuskoulu on Hämeenlinnan Aulangonniemellä sijaitseva ratsastuskoulu- ja yksityistalli, joka perinteisen ratsastuskoulutoiminnan lisäksi tarjoaa vaunu- ja rekiajelua sekä talutus- ja maastoratsastusta.

Aulangon Ulkoilumaja Liikuntaelämyksiä, kauniita maisemia ja puistometsän rauhaa. Näitä kaikkia tarjoaa Aulangon Ulkoilumaja. Ulkoilumajalla voit järjestää itse räätälöimäsi tilaisuuden tai osallistua valmiiseen ohjattuun liikuntatapahtumaan.

Hugo Park Aulanko on toukokuussa 2016 avattu seikkailupuisto aivan hotelli Aulangon kupeessa. Puistossa on 9 eritasoista seikkailurataa, jotka sisältävät liukuja, erinäköisiä köysisiltoja, kiipeilyverkkoa ja liaanihyppyjä. Puisto tarjoaa tekemistä koko perheelle monipuolisilla seikkailuradoilla. Puiston välittömässä läheisyydessä on kesäkahvila ja minigolfrata.

Cumulus Resort Aulanko Cumulus Resort Aulangon altaat ja hemmottelupalvelut kutsuvat virkistäytymään, Aulanko Areenalla päivä kuluu erilaisten liikunnallisten aktiviteettien parissa. Tai entäpä jos haastaisit perheesi hohtokeilauksessa, frisbeegolfradalla tai Urheilusimulaattorissa. Uutta Aulangolla! 12-reikäinen minigolf-rata kauniilla paikalla aivan hotelli Aulangon sisäpihan puolella.

Kanta-Hämeen Oppaat Ryhmäopastuksia Aulangon alueella järjestävät Kanta-Hämeen Oppaat. Kesäaikana puistometsän kävelyopastuksia järjestetään myös yksittäisille asiakkaille.

Suomen Tiilaakso Hämeenlinnassa on peräti neljä eritasoista golfkenttää, eipä siis ihme, että kaupunkia kutsutaan Suomen Tiilaaksoksi. Monipuolinen kenttävalikoima palvelee niin aloittelijoita kuin vanhoja konkareitakin.

Tapahtumia ja teatteria. Kesäaikana Aulangon alueella voi nauttia myös kesäteatterista. Kesällä 2017 Hämeenlinnan Miniteatteri esitti 60-vuotisjuhlanäytelmänä Pekka Töpöhännän, jonka esitykset olivat Graniittilinnassa. 

Aulangon luonnonsuojelualue

Aulangon luonnon­suojelualue

Vapaa-aika ja matkailu

Suomen Tiilaakso

Cumulus Resort Aulanko, kylpylä ja keilahalli

Cumulus Resort Aulanko

Katajistonranta

Katajistonranta