Linnanniemi

MONEN MAHDOLLISUUDEN LINNANNIEMI

Linnanniemi on lomapäivän tai toisenkin viettoon todellinen runsaudensarvi. Siellä viihtyvät kaikki, etenkin perheet, joille se tarjoaa niin ohjattua tekemistä, erilaista ihmeteltävää ja ihan vaan rentoa yhdessäoloakin. Yhteen niemeen mahtuu monen monta: museokohteista Hämeen linna, Museo Militaria sekä Vankilamuseo innostavat perheen pienimpiäkin ja antavat historian nälkäisille takuulla kylläisen tunteen.

Hämeen linnan yleisöopastuksille voi osallistua pääsymaksun hinnalla ja suomenkielisiä kierroksia järjestetään talviaikana 1.9.-31.5.  arkisin klo 10, 11, 13, 14 ja 15, viikonloppuisin klo 11, 12, 14 ja 15, muut kielet varauksesta. Kesäaikana 1.6.-14.8. yleisöopastuksia järjestetään päivittäin klo 10, 11, 13, 14, 15 ja 16. Opastuksia järjestetään sopimuksesta myös aukioloajan ulkopuolella. Hämeen linnan kesän 2018 lastenkierroksia järjestetään 18.6.-31.7.2018 tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 11, 12, 14 ja 15. Kierros kestää noin 45 minuuttia. Kierrokselle tulee osallistua huoltajan kanssa. Lue lisää opastuksista >>>

Museo Militariassa on kesäkaudella tiistaisin klo 13 Linnan kasarmin historiaa -opastus, joka sisältyy pääsylipun hintaan. Opastus on noin tunnin mittainen ja niitä järjestetään aikavälillä 5.6.-7.8.2018. 

Vankilamuseossa pääset tutustumaan viimeisten vankila-aikojen asussa oleviin tiloihin. Matkaselleissä, joissa yövyttiin tullessa ja lähtiessä, voit tutustua vankien seinäpiirroksiin ja mietelauseisiin.  

Linnaa ympäröivä puisto taas suo mahdollisuuden piknikin antimista nauttimiseen ja vapaa-ajasta nautiskeluun aurinkoa palvoen, pelaillen, frisbeetä heitellen. Linnanniemestä voi jatkaa Kaupunginpuistoon, josta pääsee rautatiesiltaa pitkin Aulangolle. Useat hurmaavat kävelyreitit myötäilevät Vanajaveden kauniita rantoja ja luonnossa rauhoittuvan mielen sopukoita.

Muista myös kätevä aluelippu, jolla voit kiertää Hämeen linnan, Museo Militarian ja Vankilamuseon yhdellä pääsymaksulla. Lipun hinta vuonna 2018 on aikuisilta 17 euroa ja lapsilta (7-17 v.) 7 euroa.

Vankilamuseo

TUTUSTU VANKILAMUSEOON

Hämeen linna

Kokous & Kongressi

Museo Militaria

tutustu Museo Militariaan

Hämeen linna

Tutustu Hämeen Linnaan