Hämeenlinna ennen ja nyt

Suomen vanhimmassa sisämaakaupungissa keskiaika sulautuu moderniin maisemaan ja entisissä teollisuusympäristöissä syntyy vireää kulttuuria. Tervetuloa tutustumaan uudistuvaan Hämeenlinnaan. 

Hämeen linna

Päivä alkaa opastetulla kierroksella Hämeen keskiaikaisessa linnassa, joka on yksi aikakautensa harvoista säilyneistä punatiilirakennuksista Suomessa. Linnalla on historiansa niin puolustus- ja hallintokeskuksena kuin vankilanakin. 

Ravintola Wanha Pankki

Maistuva lounas nautitaan tunnelmallisessa holvikellarissa entisessä Kansallis-Osake-Pankin talossa, joka on kaupungin ainoa kansallisromanttista tyyliä edustava rakennus. Julkisivussa voi nähdä yhteneväisyyksiä Hämeen linnan tiilimuuraukseen. 

Museo Skogster

Kesällä 2016 avattu Hämeenlinnan kaupunginmuseon piste sijaitsee komeassa kivisessä jugendtalossa, joka 1900-luvun alussa oli yksi maamme moderneimmista tavarataloista. Ooh, Hämeenlinna! -näyttely esittelee kaupunkia skuuppityyliin uskomattomien faktojen kautta. 

Kaupunkikiertoajelu

Tutustuminen Hämeenlinnan nähtävyyksiin jatkuu bussikierroksella, jonka aikana opitaan lisää Hämeenlinnan vaiheista ja kaupungin merkkihenkilöistä. Kuullaan myös kiehtovia tarinoita lukuisten puistojemme kätkemistä salaisuuksista. 

Verkatehdas

Iltapäiväkahvien ajaksi pysähdytään Verkatehtaalla, joka aikoinaan oli Hämeenlinnan ensimmäinen suuri teollisuuslaitos. Nykyisin se palvelee monipuolisesti taiteen, viihteen, vapaa-ajan harrastusten, kongressien ja festivaalien tapahtumapaikkana.

Wetterhoffin talo

Paikalliset ja persoonalliset kotiinviemiset löytyvät perinteikkäästä Wetterhoffin talosta, jonka Fredrika Wetterhoff hankki kotiteollisuusopettajaoppilaitoksen käyttöön vuonna 1893. Entisen Kiutun kauppiaan talo on tänä päivänä lukuisten luovien alojen yritysten kotipaikka. 

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 03 622 650 (ma-pe klo 9-15)
asiakaspalvelu@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Sibeliuksen sielunmaisemia

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi