Hämeenlinna tutuksi

Suomen vanhimmassa sisämaakaupungissa historia ja nykypäivä paiskaavat kättä. Toivotamme ryhmäsi lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan viehättävään kaupunkiimme.

Ohjelma

klo 10.00 Tervetulokahvit kauppatorin reunalla
Hämeenlinnaan tutustuminen aloitetaan kaupunkioppaan kanssa kauppatorilta, joka yhä on kaupungin vilkas tapahtuma- ja kokoontumispaikka toripuistoineen ja aukiota ympäröivine komeine edustusrakennuksineen. Kahvit nautitaan Kahvila Laurellissa, jossa ryhmälle kahvi ja kisapuusti.

klo 10.30 Vierailu Hämeenlinnan kirkossa ja kaupunkikiertoajelu
Puhtaan valkea kirkkorakennus torin laidalla on yksi Suomen merkittävimmistä kustavilaisen klassismin edustajista. Vuonna 1798 valmistuneen kirkon esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli. Opastetulla kiertoajelulla kuullaan tarinoita liki 400-vuotiaan kaupungin vaiheista sekä tutustutaan kantakaupungin keskeisiin nähtävyyksiin

klo 12 Opastettu kierros Hämeen linnassa
Punatiilinen Hämeen linna Vanajaveden rannalla on yksi Suomen keskiaikaisista valtakunnanlinnoista. Se on historiansa aikana palvellut niin puolustuslinnoituksena, hallintokeskuksena, asuinlinnana kuin vankilanakin. Nykyisin linna ympäristöineen on ainutlaatuinen kulttuuri- ja rakennushistoriallinen kokonaisuus.

klo 13.00 Lounas Piparkakkutalossa
Tunnelmallinen ja nimensä mukainen ravintola keskustassa. Jugendhenkinen talo valmistui v.1906 ja ruokailun lomassa voi ihailla taidenäyttelyä. Kolmen ruokalajin lounas, yhtenäinen menu valittava etukäteen.

klo 14.00 Aulangon puistometsän ihmeet
Englantilaistyyppinen maisemapuisto, jonka asetehtailija Hugo Standertskjöld muokkautti Karlbergin kartanon maille, on nykyisin metsittynyt luonnonsuojelualue, joka kätkee sisäänsä lukuisia salaisuuksia ja tarinoita sekä ainutlaatuisia luontonähtävyyksiä.

klo 15.30 Iltapäiväkahvi Aulangon Kavaljeerissa
Aulangon Kavaljeeri on rentomielinen kesäkahvila Cumulus Resort Aulangon pihapiirissä. Rakennus on Waldemar Aspenin piirtämä puinen rakennus vuodelta 1890. Auringon paistaessa nautimme retken päätöskahvit terassilla.

klo 16.15 Hyvää kotimatkaa!

Hinta 59 € / hlö
Minimi 20 henkilöä ryhmässä. Hinta ei sisällä bussikuljetusta, laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla autolla.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
puh. 044 775 7121
matkat@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Ryhmämatkat

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Ryhmämatkat

Historian havinaa Hauholla

Ryhmämatkat

Hämäläinen puutarhapäivä