Hämeenlinna tutuksi

Vietä päivä hurmaavassa Hämeenlinnassa tutustuen Linnanniemen museoihin ja nauttien historian havinasta. Alla esimerkki päivän ohjelmasta. 

Aamukahvit Hämeenlinnan torin laidalla Cafe Laurellissa

Kiertoajelua Hämeenlinnassa ja tutustuminen Hämeenlinnan kirkkoon

Valkea rakennus toivottaa vieraat tervetulleiksi kaupunkiin Hämeenlinnan kauppatorin laidalla. Vuonna 1798 valmistuneen kirkon esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli, ja se on yksi Suomen merkittävimmistä kustavilaisen klassismin edustajista. 

Museo Militaria

Museo Militaria esittelee Maavoimien kolmen aselajin: tykistön, pioneerin ja viestin historiaa keskiajalta nykypäivään asti. Ulkonäyttelyalueella on nähtävillä tykkejä ja muuta raskasta kalustoa. 

Lounas Ravintola Militariassa

Maistuva lounas nautitaan Museo Militarian ravintolassa, jossa tarjolla päivän lounas seisovasta lounaspöydästä. 

Pyhät ja Pakanat – Ihmisyyden kuvia -näyttely Hämeen linnassa

Mitä syntyy, kun keskiaika kohtaa nykytaiteen? Kansallismuseon kokoelmien ainutlaatuiset keskiaikaiset puuveistokset saavat Hämeen linnassa rinnalleen kolmen nykykuvanveistäjän teoksia, joissa näkyy puunveiston taidokas perinne ja taiteilijoiden omat tulkinnat ihmisyydestä. Osa teoksista on esillä ensimmäistä kertaa, ja osa on aivan uusia, tätä näyttelyä varten valmistettuja. Linnan sisäpihalla on Tapani Kokon näyttelyä varten veistämä Pakanakirkko. 

Kiertoajelu jatkuu – ohjelmassa mm. Sibeliuksenpuisto

Jean Sibelius syntyi ja asui nuoruutensa Hämeenlinnassa. Vaikka Hämeenlinnassa on edelleen jäljellä enää vain yksi Sibeliuksen aikaisista asuintaloista, niin moni paikka muistuttaa yhä edelleen säveltäjämestarin nuoruusvuosista. Sibeliuspuistossa istahdetaan hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville penkeille ihailemaan Kain Tapperin veistämää yli kolmemetristä pronssista muotokuvaa säveltäjästä. 

Aulangon puistometsä, jossa aikataulun ja sään mukaan mahdollisesti muutama pysähdys

Aulanko tuli kuuluisaksi 1900-luvun alussa asetehtailija Hugo Standertskjöldin perustamana englantilaistyyppisenä maisemapuistona. Nyt metsittyneen Aulangon linnavuoren huipulta avautuvan Vanajavesilaakson kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen Jannea sävellystyössään.

Iltapäiväkahvit Aulangon Tornikahvilalla

Aulangon Tornikahvila on Aulangon luonnonsuojelualueen näkötornin juurella. Entinen metsänvartijan asunto, jossa kesäkahvila nykyään toimii, henkii vanhan ajan charmia ja  ilmapiiriä. Näköalatornista aukeaa huikea näköala Vanajaveden laaksoon, yhteen kansallismaisemistamme.