Historian havinaa Hauholla

Hauholla on ollut asutusta jo kivikaudella, jo 1400-luvulla mainitaan useimpien Hauhon kylien nimet. Kylä oli tunnettu hevoskärryjen ja -rattaiden valmistuksesta. Historiassa on myös Paavin panna. Tästä kaikesta saat selvää tämän päivän kuluessa.

Ohjelma

klo 10.00 Saapuminen Hauholle
Oppaamme ottaa meidät vastaan Hauhotalon pihalla, josta siirrymme aamukahville Wanhan Raitin kievariin.

klo 10.30 Pyhän Johanneksen kirkko eli Hauhon kirkko 
Kirkko on 1500-luvun alussa rakennettu harmaakivikirkko. Kuullaan tarinaa neljästä oravasta ja paavin pannasta ja paljosta muusta. Oppaan johdolla matka jatkuu kävellen Vanhaa raittia pitkin ja samalla kuullaan alueen historiasta ja tutustutaan viehättäviin pikku kujiin ja pihoihin.

klo 12.00 Lounas Ilorannassa
Kesällä 1937 Hauhon Rukkoilan kylässä oli vilkasta, sillä kylässä filmattiin Suomen ensimmäistä Niskavuori-elokuvaa, ”Niskavuoren naisia”. Filmiväki asui kylän maataloissa kuvauksen ajan. Elin Iloranta väkineen piti huolta näiden vieraiden hyvinvoinnista. Tässä puitteet vierailulle Niskavuoren juurille.

klo 13.00 Vierailu Hovinkartanoon
Pitkä historia avautuu jo 1000-luvulta. Alueella on uhrikivi noin vuodelta 1000, empire-kartano vuodelta 1830 ja jugendlinna vuodelta 1914. Nykyisin kartano palvelee taiteen tyyssijana. Paljon katsottavaa ja kuultavaa!

klo 14.00 Ilosen puutyö
Puutuotteiden valmistusta yli 60 vuotta! Moderni tuotantolaitos, ympäristöystävällisyys ja omat perinteiset mallit, sekä uniikkituotteet tekevät puusta enemmän- Sinun iloksesi! Näin kertoo yrittäjä toiminnastaan. Tutustutaan tehtaaseen sekä myymälään ja näppärästi tuliaiset mukaan!

klo 15.30 Iltapäiväkahvit Hahkialan Kartanossa
Ihana lehmuskuja johdattaa barokki-tyyliseen kartanoon. Pienen puutarhakierroksen jälkeen nautitaan päiväkahvit salissa ja kuullaan vielä päivän päätteeksi kartanon tarinoita.

Hinta 75 e/hlö
Minimi 20 henkilöä ryhmässä. Hinta ei sisällä bussikuljetusta, laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla autolla.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
puh. 044 775 7121
matkat@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Sibeliuksen sielunmaisemia

Ryhmämatkat

Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Ryhmämatkat

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi

Ryhmämatkat

Historian havinaa Hauholla

Ryhmämatkat

Hämäläinen puutarhapäivä