Kartanoelämää ja hengenravintoa

Maista palasia herrasväen herkkupöydistä ja hiljenny kirkkosaleissa aikamatkallamme kartanoiden Hämeeseen. Puukujanteiden ja kivimuurien kätköissä tarinat elävät edelleen. 

Ohjelma

klo 9.00 Hämeenlinnan kirkko
Valkea rakennus toivottaa vieraat tervetulleiksi kaupunkiin Hämeenlinnan kauppatorin laidalla. Vuonna 1798 valmistuneen kirkon esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli, ja se on yksi Suomen merkittävimmistä kustavilaisen klassismin edustajista.

klo 10.00 Kirstulan Kartano
Kirstulan nimi mainitaan jo 1440-luvulla. Komea päärakennus rakentui 1700- luvun lopulla Pormestari Gottlieb Johnin ja hänen poikiensa toimesta. Tila oli myöhemmin eturivin maanviljelystila suoviljelyksineen ja viljelykokeiluineen. Pitkä taival käydään läpi tilan nykyisen omistajan kanssa ja nautitaan päiväkahvit herrassalissa.

klo 11.00 Tiirinkosken Tehdas
Kirstulan kartanolle aikanaan kuulunut Tiirinkosken tila tunnetaan nykyisin viehättävänä sisustus- ja lifestylemyymälänä, joka on noteerattu useissa alan julkaisuissa. Pysähdytään hetkeksi nauttimaan vanhan maalaistalon pihapiirin tunnelmasta ja putiikin tarjonnasta.

klo 12.00 Inkalan kartano
Herkuista notkuva pitopöytä odottaa matkalaisia kauniissa ja lämminhenkisessä Inkalan kartanossa, jonka helmi on sen yli 200-vuotias pitsikoristeltu empiretyylinen päärakennus. Kartanon kuuluisa maalaiskeittiö kunnioittaa perinteitä ja luottaa laadukkaaseen lähiruokaan.

klo 14.30 Vanajan kirkko
Matka jatkuu historiallista Hämeen härkätietä pitkin Vanajan harmaakivikirkolle, joka on Suomen pienimpiä keskiaikaisia kirkkoja. Omaleimaista tälle kirkolle ovat punatiiliset päätymuuraukset sekä ulkoseinässä oleva saarnastuoli.

klo 15.30 Kantolan muraali
Retken päätöskahvit nautitaan Kantolassa Lounasravintola Myllytuvassa, joka vaatimattomuudellaan sopii tämän ylellisen päivän päätteeksi. Samassa yhteydessä voitte tehdä ostoksia Vanajan Keksin tehtaanmyymälässä. Kantolassa voimme myös ihailla taiteilija Guido van Heltenin massiivista siilotyötä. Teos on Pohjoismaiden suurin muraali ja korkein, jonka taiteilija on tehnyt.

Hinta 80 €/hlö
Minimi 20 henkilöä ryhmässä. Hinta ei sisällä bussikuljetusta, laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla autolla.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 044 775 7121
matkat@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Sibeliuksen sielunmaisemia

Ryhmämatkat

Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi

Ryhmämatkat

Hämäläinen puutarhapäivä