Kartanoelämää ja hengenravintoa

Maista palasia herrasväen herkkupöydistä ja hiljenny kirkkosaleissa aikamatkallamme kartanoiden Hämeeseen. Puukujanteiden ja kivimuurien kätköissä tarinat elävät edelleen. 

Hämeenlinnan kirkko

Valkea rakennus toivottaa vieraat tervetulleiksi kaupunkiin Hämeenlinnan kauppatorin laidalla. Vuonna 1798 valmistuneen kirkon esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli, ja se on yksi Suomen merkittävimmistä kustavilaisen klassismin edustajista.

Karlberg, Katajisto ja Aulanko

Nykyisen Aulangon virkistys- ja luonnonsuojelualueen paikalla sijaitsivat Karlbergin ja Katajiston kartanoiden tilukset, jotka asetehtailija Hugo Standertskjöld osti asuinsijoikseen 1800-luvun lopulla. Romantikkona tunnettu eversti rakennutti alueelle ajanmukaisen maisemapuiston tekolampineen ja huvimajoineen. Aulangolla viivähdetään puistometsäkierroksen ja kahvituokion verran.

Tiirinkosken Tehdas

Kirstulan kartanolle aikanaan kuulunut Tiirinkosken tila tunnetaan nykyisin viehättävänä sisustus- ja lifestylemyymälänä, joka on noteerattu useissa alan julkaisuissa. Pysähdytään hetkeksi nauttimaan vanhan maalaistalon pihapiirin tunnelmasta ja putiikin tarjonnasta.

Inkalan kartano

Herkuista notkuva pitopöytä odottaa matkalaisia kauniissa ja lämminhenkisessä Inkalan kartanossa, jonka helmi on sen yli 200-vuotias pitsikoristeltu empiretyylinen päärakennus. Kartanon kuuluisa maalaiskeittiö kunnioittaa perinteitä ja luottaa laadukkaaseen lähiruokaan.

Vanajan kirkko

Matka jatkuu historiallista Hämeen härkätietä pitkin Vanajan harmaakivikirkolle, joka on Suomen pienimpiä keskiaikaisia kirkkoja. Omaleimaista tälle kirkolle ovat punatiiliset päätymuuraukset sekä ulkoseinässä oleva saarnastuoli.

Vanajanlinna

Tohtori Carl Wilhelm Rosenlewin rakennuttama metsästyslinna puutarhoineen ilmentää 1900-luvun alun arkkitehtuurin virtauksia, kuten barokkia, renessanssia ja englantilaista kartanotyyliä. Näiden jykevien seinien suojassa nautitaan retken päätöskahvit.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 03 622 650 (ma-pe klo 9-15)
asiakaspalvelu@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Tykkipihoilta lasimäelle

Ryhmämatkat

Luonnollisesti Ulkona -luokkaretki Hämeenlinnassa

Ryhmämatkat

Sibeliuksen Hämeenlinnaa

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi