Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Hämeenlinna on tullut tutuksi monista kädentaitajista ja ihanista putiikeista. Päivän aikana käydään tutustumassa muutamaan ja nautitaan samalla leppoisasta olosta ja hyvästä ruoasta, kuljettajan johdolla. 

Ohjelma

klo 9.00 Soda Shop Design
Tutustutaan lasinpuhaltamiseen ja nähdään lasiesineen valmistus alusta loppuun. Tuotantotila ja myymälä sijaitsevat keskustan tuntumassa Keisari Aleksanteri II:n armeijan ammus- ja varusvarastoksi vuonna 1860 rakennuttamassa massiivisessa kivimakasiinirakennuksessa.

klo 10.30 Metsänkylän Navetta
Monista TV-ohjelmista tutuksi tullut vanhojen tavaroiden ja rakennustarvikkeiden taivas. Ihania sisustustavaroita ja mieli pulppuaa ideoita. Lisäksi pihalla
käyskentelee yli 20 Alpakkaa, joiden lankaa on myytävänä liikkeessä. Metsänkylän Kartano on kokonaisuudessaan vierailemisen arvoinen kohde.

klo 11.30 Parolan Rottinki
Parolan Rottinki Oy suunnittelee, valmistuttaa ja tuo maahan korkealuokkaisia rottinki- ja puuhuonekaluja, joiden valmistuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota ammattitaitoon, huolelliseen viimeistelyyn, sekä korkealuokkaisiin raaka-aineisiin. Liikkeessä myös sisustustuotteita runsaasti myynnissä.

klo 12.30 Kirstulan Kartano
Kirstulan nimi mainitaan jo 1440-luvulla. Komea päärakennus rakentui 1700- luvun lopulla Pormestari Gottlieb Johnin ja hänen poikiensa toimesta. Tila oli myöhemmin eturivin maanviljelystila suoviljelyksineen ja viljelykokeiluineen. Pitkä taival käydään läpi tilan nykyisen omistajan kanssa ja nautitaan lounas herrassalissa.

klo 14.00 Tiirinkosken Tehdas
Kirstulan kartanolle aikanaan kuulunut Tiirinkosken tila tunnetaan nykyisin viehättävänä sisustus- ja lifestylemyymälänä, joka on noteerattu useissa alan julkaisuissa. Pysähdytään hetkeksi nauttimaan vanhan maalaistalon pihapiirin tunnelmasta ja putiikin tarjonnasta.

klo 15.00 Inkalan kartano
Yli 200-vuotias empiretyylinen kartanon päärakennus odottaa matkalaisia. Inkala tunnetaan jo 1500-luvulta, tosin toisella nimellä. Inkala on vanha rälssitila ja sitä ovat vuosien saatossa omistaneet monet eri suvut mm. Fredrika Wetterhoff on asunut nuoruutensa Inkalan Kartanossa. Nautimme kartanossa kahvit.

klo 16.00 Café Hoffi ja Wetterhoffin talo
Päivä päättyy Wetterhoffin taloon. Talosta löytyy Cafe Hoffi entisessä Kiutun kauppiaan talossa, Perinteikäs talo on tänä päivänä lukuisten luovien alojen yritysten kotipaikka mm. uniikki lankatuotanto on talon helmi. Ryhmä voi omatoimisesti kiertää kaupassa ja kun tuntuu, että kaikki on tutkittu, voitte lähteä omaan tahtiin kotimatkalle.

Hinta 71 e/hlö
Minimi 20 henkilöä ryhmässä. Hinta SISÄLTÄÄ bussikuljetuksen Hämeenlinnasta Wetterhoffilta alkaen klo 8.45.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
puh. 044 775 7121
matkat@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Sibeliuksen sielunmaisemia

Ryhmämatkat

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi

Ryhmämatkat

Historian havinaa Hauholla

Ryhmämatkat

Hämäläinen puutarhapäivä