Sibeliuksen Hämeenlinnaa

Tule mukaan seuraamaan Jean Sibeliuksen jalanjälkiä! Alla esimerkki Sibelius-teemaisen 1/2 päiväretken ohjelmasta.

Hahkialan Kartano

Aamukahville ajellaan kauniin maalaismaiseman halki Hämeenlinnan Hauholla sijaitsevaan Hahkialan Kartanoon, joka tunnetaan sen upeasta barokkityylisestä puutarhasta. Jean ja Aino Sibelius vierailivat usein Hahkialassa ja nauttivat kartanon vieraanvaraisuudesta, mistä on muistona Jannen kirjoittama katkelma Finlandia-hymnistä talon vanhassa vieraskirjassa. Vierailun aikana nautitaan kahvi ja suolainen kahvileipä. 

Sibeliuksen pianomusiikkia

Aamukahvin jälkeen nautitaan puolen tunnin ajan taiteilija Tuomas Nikkasen Sibelius-tulkinnoista aidola 1800-luvulta peräisin olevalla Bechstein-flyygelillä kartanon musiikkisalissa. Matka jatkuu kohti Hämeenlinnan keskustaa Hauhon Kirkonkylän kautta. Matkalla voidaan ajaa myös Aulangon puistometsän kautta. 

Sibeliuksen syntymäkoti ja Sibeliuksenpuisto

Jean Sibelius syntyi ja asui nuoruutensa Hämeenlinnassa. Säveltäjämestarin lapsuudenaikaiseen asuun kunnostetussa talossa on esillä kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka tarinoivat Sibeliuksen perheen elämästä kaupungissa. 
Puistossa on hetki aikaa istahtaa Sibeliuksen musiikkia soittaville penkeille ihailemaan Kain Tapperin veistämää yli kolmemetristä pronssista muotokuvaa säveltäjästä. Puistosta matka jatkuu kävellen lounaalle.