Sibeliuksen sielunmaisemia

Tule mukaan seuraamaan Jean Sibeliuksen jälkiä Hämeenlinnassa ensiaskelista alkaen. Musiikin siivittämänä etsitään kansallissäveltäjämme mielikohteita ja inspiraation lähteitä seudultamme. 

Sibeliuksen syntymäkoti

Jean Sibelius syntyi ja asui nuoruutensa Hämeenlinnassa. Säveltäjämestarin lapsuudenaikaiseen asuun kunnostetussa talossa on esillä kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka tarinoivat Sibeliuksen perheen elämästä kaupungissa. 

Sibeliuksenpuisto

Hämeenlinnaan perustettiin Suomen ensimmäinen luonto- ja kulttuurimaisemia yhdistävä kansallinen kaupunkipuisto vuonna 2001. Istahdetaan hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville penkeille ihailemaan Kain Tapperin veistämää yli kolmemetristä pronssista muotokuvaa säveltäjästä. 

Hahkialan kartano

Lounaalle lähdetään hauholaiseen Hahkialan kartanoon, joka tunnetaan sen upeasta barokkityylisestä puutarhasta. Jean ja Aino Sibelius vierailivat usein Hahkialassa ja nauttivat kartanon vieraanvaraisuudesta, mistä on muistona Jannen kirjoittama katkelma Finlandia-hymnistä talon vanhassa vieraskirjassa. 

Sibeliuksen pianomusiikkia

Lounaan jälkeen nautitaan puolen tunnin ajan taiteilija Tuomas Nikkasen Sibelius-tulkinnoista aidolla 1800-luvulta peräisin olevalla Bechstein-flyygelillä kartanon musiikkisalissa. 

Aulangon puistometsä

Aulanko tuli kuuluisaksi 1900-luvun alussa asetehtailija Hugo Standerstkjöldin perustamana englantilaistyyppisenä maisemapuistona. Nyt metsittyneen Aulangon linnavuoren  huipulta avautuvan Vanajavesilaakson kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen Jannea sävellystyössään.

Café Hoffi

Leivoskahvien äärellä on hyvä summata yhteen taiteellisen päivän anti. Tunnelmallisen kahvilan yhteydessä toimii Korttien talo -myymälä sekä muut Wetterhoffin talon käsityö- ja lahjatavaraputiikit. 

Sibelius Center

Wetterhoffin talon keskiössä on säveltäjämestarimme kunniaksi perustettu elämyksellinen myymälä, jossa on tarjolla lukuisia paikallisten suunnittelijoiden ja valmistajien persoonallisia Sibelius-tuotteita.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 03 622 650 (ma-pe klo 9-15)
asiakaspalvelu@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Tykkipihoilta lasimäelle

Ryhmämatkat

Luonnollisesti Ulkona -luokkaretki Hämeenlinnassa

Ryhmämatkat

Sibeliuksen Hämeenlinnaa

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi