Sibeliuksen sielunmaisemia

Tule mukaan seuraamaan Jean Sibeliuksen jälkiä Hämeenlinnassa ensiaskelista alkaen. Musiikin siivittämänä etsitään kansallissäveltäjämme mielikohteita ja inspiraation lähteitä seudultamme. 

Ohjelma

klo 10.00 Päivän oppaanne tapaa teidät torin kupeessa.
Aamukahvit kahvila Laurellissa ja päivän teeman mukaisesti kahvit ja aito Sibeliusleivos.

klo 10.30 Sibeliuksen Syntymäkoti
Jean Sibelius syntyi ja asui nuoruutensa Hämeenlinnassa. Säveltäjämestarin lapsuudenaikaiseen asuun kunnostetussa talossa on esillä kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka tarinoivat Sibeliuksen perheen elämästä kaupungissa. Syntymäkodissa omatoimista kiertelyä. Kävellen matka jatkuu puistoon.

klo 11.30 Sibeliuksenpuisto
Hämeenlinnaan perustettiin Suomen ensimmäinen luonto- ja kulttuurimaisemia yhdistävä kansallinen kaupunkipuisto vuonna 2001. Istahdetaan hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville penkeille ihailemaan Kain Tapperin veistämää yli kolmemetristä pronssista muotokuvaa säveltäjästä.

klo 12.30 Hahkialan Kartano
Lounaalle lähdetään hauholaiseen Hahkialan Kartanoon, joka tunnetaan sen upeasta barokkityylisestä puutarhasta. Jean ja Aino Sibelius vierailivat usein Hahkialassa ja nauttivat kartanon vieraanvaraisuudesta, mistä on muistona Jannen kirjoittama katkelma Finlandia-hymnistä talon vanhassa vieraskirjassa.

Sibeliuksen pianomusiikkia
Lounaan jälkeen nautitaan puolen tunnin ajan taiteilija Tuomas Nikkasen Sibelius-tulkinnoista aidolla 1800-luvulta peräisin olevalla Bechstein-flyygelillä kartanon musiikkisalissa.

klo 15.15 Aulangon puistometsä
Aulanko tuli kuuluisaksi 1900-luvun alussa asetehtailija Hugo Standertskjöldin perustamana englantilaistyyppisenä maisemapuistona. Nyt metsittyneen Aulangon linnavuoren huipulta avautuvan Vanajavesilaakson kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen Jannea sävellystyössään.

klo 16.00 Café Hoffi
Leivoskahvien äärellä on hyvä summata yhteen taiteellisen päivän anti. Tunnelmallisen kahvilan yhteydessä toimii Korttien talo -myymälä sekä muut Wetterhoffin talon käsityö- ja lahjatavaraputiikit. Liikkeestä löytyy myös Sibeliukseen liittyviä matkamuistoja.

Hinta 97 e/hlö
Minimi 20 henkilöä ryhmässä. Hinta ei sisällä bussikuljetusta, laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla autolla.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätiedot ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
puh. 044 775 7121
matkat@vekkaliikenne.fi

Ryhmämatkat

Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Ryhmämatkat

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi

Ryhmämatkat

Historian havinaa Hauholla

Ryhmämatkat

Hämäläinen puutarhapäivä