Tykkipihoilta lasimäelle

Tällä matkalla siirrytään sujuvasti taistelustrategian hionnasta lasin muotoiluun ja sulavaan suklaaseen. Iittalan monet design- ja herkkupuodit tuovat kevennystä sotahistorialliseen päivään Hämeenlinnassa. Alla esimerkki päivän ohjelmasta. 

Museo Militaria

Virittäydytään päivän tunnelmaan kahvikupillisen äärellä museokahvilassa ennen opastettua kierrosta näyttelysaleissa. Museo Militaria esittelee Maavoimien kolmen aselajin: tykistön, pioneerien ja viestin historiaa keskiajalta nykypäivään asti. Ulkonäyttelyalueella on nähtävillä tykkejä ja muuta raskasta kalustoa.

Iittalan Lasimäki

Sotatarinoiden jälkeen otetaan suunta kolmisenkymmentä kilometriä pohjoiseen, jossa odottaa monipuolinen ostos- ja matkailukohde rauhallisessa puistomaisessa ympäristössä.

Kahvila-Ravintola Aino

Kesällä 2016 uudistunut ravintola on portti Lasimäelle. Päivän lounas tarjoillaan noutopöydästä ja sen pääsee halutessaan nauttimaan laajalle aurinkoiselle terassille.

Designmuseo Iittala 

Iittalan lasimuseossa ovat esillä suomalaisen lasitaiteen helmet 1880–luvulta nykypäivään. Tutustutaan opastetusti lasinpuhaltamisen ja lasin historiaan sekä maailmakuuluihin suomalaisiin lasimuotoilijoihin.

Kultasuklaa

Kultasuklaa Oy on vuonna 1990 Iittalaan perustettu ainutlaatuinen suklaatehdas, joka valmistaa suklaasta käsityönä melkeinpä mitä vain. Myymälän puolelta pääsee seuraamaan kuhinaa tehtaan tuotantotiloissa samalla maistiaisia mutustellen.

Muistot matkaan

Päivän päätteeksi jää aikaa kiertää Lasimäen liikkeissä ja käydä vaikka omin silmin seuraamassa esineiden valmistumista Iittalan lasitehtaan katseluparvella. Lasimäki tunnetaan korkealaatuisista design-, käsityö-, sisustus- ja herkkutuotteistaan.