Syyslomapuuhaa Hämeenlinnassa

Suunnitteletko koko perheen syyslomaa Hämeenlinnassa? Katso alta vinkit minne suunnistaa lasten kanssa! 

Linnanniemellä viihtyy hetken jos toisenkin

Linnanniemi on mainio syyslomakohde niin isoille kuin pienillekin. Hämeen linnan suomenkielisille opastetuille kierroksille pääsee osallistumaan arkisin kello 10, 12, 14 ja 15. Viikonloppuvierailijoilla on mahdollisuus osallistua kello 11, 12, 14 ja 15 alkaville kierroksille.  

Hämeen linnan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Museo Militariassa pääsee ihmettelemään ihan oikeita tykkejä ja tutustumaan mielenkiintoisiin näyttelyihin. Pienille museokävijöille on tarjolla mahdollisuus omatoimiseen museotonttusuunnistukseen. Muista pyytää oma tehtävälipukkeesi museon lipunmyynnistä ja testaa löydätkö sinä missä museotontut Jaakko, Vilho ja Seppo mahtavat piileskellä. Museoon pääset tutustumaan tiistaista lauantaisin kello 11-17.

P.S. Muista myös Linnanniemen edullinen aluelippu, joka sisältää pääsymaksun Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Lippu on voimassa niin kauan kunnes olet vieraillut molemmassa kohteessa. Lipun hinta on lapsilta (7-17 v.) 4,50 euroa ja aikuisilta 11 euroa. 

Ahveniston ja Aulangon alueet tarjoavat monenlaista aktiviteettia

Ekologinen seikkailupuisto Flowpark Ahveniston alueella tarjoaa toimintaa aina 7-vuotiaasta alkaen. Alueella on eritasoisia puihin rakennettuja reittejä, joista löytyy valikoimaa eri-ikäisille hurjapäille. Flowpark avoinna lokakuun loppuun saakka lauantaisin kello 10-18 ja sunnuntaisin kello 12-18. Aulangon harjumaastoissa on mukava tehdä vaikkapa luontoretki ja nauttia eväitä nuotiokodalla.

Toinen huimapäille suunnattu seikkailupuisto Hugo Park Aulanko löytyy aivan Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon vierestä. Seikkailupuiston yhdeksän eritasoista rataa tarjoavat liukuja, köysisiltoja, liaanihyppyä ja kiipeilyverkkoa. Hugo Parkkiin pääset seikkailemaan viikonloppuisin kello 11-17. Maanpinnalla viihtyville Aulangolla on tarjolla minigolfia ja frisbeegolfia niin pitkään kuin säät sallivat. Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon lämpimissä poreissa tarkenee taatusti! 

Aulangon Ulkoilumajan lokakuun viikonloppujen ohjelmistossa on mm. hauskaa MOBO-mobiilisuunnistusta, askartelua ja tarinasuunnistusta. Reippailun ohella voi nauttia Ulkoilumajan kahvion palveluista.  

Historian havinaa keskustan museoissa

Tiesitkö muuten, että mestarisäveltäjä Jean Sibelius syntyi Hämeenlinnassa jo 151 vuotta sitten? Hämeenlinnan keskustassa, kivenheiton päässä sijaitsevaan Sibeliuksen syntymäkotiin pääset tutustumaan tiistaista lauantaihin kello 12-16. Museovierailun jälkeen on mukava piipahtaa läheisessä Sibeliuksenpuistossa ja istahtaa Sibeliuksen musiikkia soittaville puistonpenkeille.

Hämeenlinnan tuoreessa museotulokkaassa Museo Skogsterissa pääset kurkistamaan tarujakin ihmeellisimpiin totuuksiin Hämeenlinnasta. Sadun nimipäivänä, valtakunnallisena Satupäivänä tiistaina 18.10. museossa on tarjolla mukavaa puuhaa ja satuhetkiä tasatunnein. Museo Skogsteriin on vapaa pääsy ja se on avoinna ti, to-su kello 11-17, ke kello 11-19.

Palanderin talon opastetulla kierroksella pääset tutustumaan oppaan johdolla millaista elämä kaupungissa oli yli 100 vuotta sitten. Mitähän mahtaa entisaikojen lastenhuone kätkeä sisälleen? Museoon pääset tutustumaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16 ja opastukset alkavat tasalta ja puolelta.

Syyslomalla viihdytään ARXissa

Verkatehtaalla, pienen kävelymatkan päässä rautatieasemalta sijaitseva ARX-talo tarjoaa paljon mukavaa puuhaa eri-ikäisille lapsille. ARX-talon elämystila Mini-Muussa voi tehdä lentomatkan lentosimulaattorilla ja vedenalaiseen maailmaan pääsee tutustumaan sukellusveneellä. Tilaan on vapaa pääsy ja se on avoinna ma-to kello 9-19. ARX-talossa toimii myös luova olohuone-kahvila Art Café Intola, jossa voit vaikka hyppiä ruutua, puuhailla leikkikahvilassa, maalata maalaustelineellä tai vaikkapa pelata erän Afrikan tähteä. Kahvilan ovet ovat avoinna viikolla 42 maanantaina ja keskiviikkona kello 14-19 sekä tiistaina ja torstaina kello 9.30-19.

Muuta mukavaa 

Iittalan lasimäki, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta on monipuolinen käyntikohde. Iittalan lasitehtaalle pääsee arkisin tutustumaan taitavien lasinpuhaltajien työskentelyyn. Herkkusuiden ehdoton kohde on Kultasuklaan tehtaanmyymälä, jonka myymälän lasi-ikkunan takaa voit kurkistella miten suklaasta loihditaan mitä erilaisempia muotoja. 

Sisäleikkipuisto Touhutalossa pääset seikkailemaan säällä kuin säällä. Tekeminen ei taatusti ihan heti lopu liukumäkien, kiipeilytelineiden, jättilegojen tai pelien parissa touhutessa.

Ulkojäille ei ihan vielä pääse luistelemaan, mutta Jääliikuntakeskus Hakiossa (osoite Kiekkoritarinkuja 5) pääsee sunnuntaisin kello 9-10.50. Yleisöluistelut järjestetään yhteistyössä HPK-juniorijääkiekon kanssa. P.S. Muistathan ottaa kypärän mukaasi. Luistelusta peritään 2 euron maksu/luistelija. 

Mitäpä jos jäisit yöksi? 

Voit majoittua mukavasti keskustan kolmessa kaupunkihotellissa aivan palveluiden vieressä tai kansallismaisemia ihaillen Aulangon kylpylähotellissa. Luksusta puolestaan tarjoaa Vanajanlinnan historiallinen kokonaisuus. Hämeenlinnan keskustasta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Tuulonen kätkee sisälleen myös hotellin. Katso Hämeenlinnan hotellitarjonta ja varaa oma majapaikkasi! 

Cumulus Hämeenlinna
Hotelli Emilia
Hotel Tuulonen
Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon syyslomatarjoukset
Original Sokos Hotel Vaakunan syyslomatarjoukset
Vanajanlinnan syyslomatarjous

P.S. Muista myös Hämeenlinnan mainio mökkitarjonta!

Katso VR:n säästöliput

Hinnat alkaen Helsingistä 7 €/suunta

Evon retkeilyalue

Evon retkeilyalueella mieli lepää