Talvikivaa Hämeenlinnassa

Talvilomapäivät täyttyvät vesileikeistä, mielenkiintoisista museoista, ulkoilusta ja muusta mukavasta! 

Linnanniemen alue on mainio talvilomakohde niin isoille kuin pienillekin. Hämeen keskiaikaisessa linnassa pääsee astelemaan historian polulla koulujen talvilomalomaviikoilla ajalla 20.2-7.3.2018. Historian polulla tutustutaan omatoimisesti linnan kiehtovaan ja jännittävään historiaan.

Historian polku sopii vauvasta vaariin ja vaatii hiukan kekseliäisyyttä, kiinnostusta historiaan ja seikkailumieltä. Historian polun kysymykset ovat monivalintakysymyksiä ja jokainen vastaaja löytää vastauksen päättelemällä, arvaamalla tai tietämällä. Polkua voi edetä joko yksin tai joukolla. Polun kiertäminen kestää niin kauan kuin linnan muurien sisällä haluaa viihtyä. Historian polulle voi osallistua normaalin pääsylipun hinnalla.

 • Liput 10 €/ 8 € / 5 €, perhelippu 22 €, Museokortilla ilmaiseksi
 • Avoinna ti-pe 10-16, la-su 11-16

Pienen kävelymatkan päässä Hämeen linnasta sijaitsee taatusti mielenkiintoinen Museo Militaria, jossa pääsee ihmettelemään ihan oikeita tykkejä. Lapset voivat tutustua museon perusnäyttelyyn museosuunnistuksen kautta. Vastauksia kysymyksiin voi etsiä näyttelystä itsekseen tai koko perheen voimin.

 • Uutta näyttelytarjonnassa:
  • 25.2.2018 alkaen Salattua! – Puolustusvoimien salauslaitteet esittelee viestien salaamiseen käytettyjä laitteita ja menetelmiä.
  • Pohjan Pojista Suomen-poikiin -näyttelyosio kertoo suomalaisista vapaaehtoisista Viron vapaussodassa sekä virolaisista Suomen talvi- ja jatkosodassa.
 • Liput 8 €/ 4 €, perhelippu 18 €, Museokortilla ilmaiseksi
 • Avoinna tiistai-sunnuntai 11-17. Lounasravintoja Militaria palvelee 10-16.

P.S. Muista myös Linnanniemen museoiden edullinen aluelippu, joka sisältää pääsymaksun Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Lipun hinta on lapsilta (7-17 v.) 5,5 euroa ja aikuisilta 12,5 euroa ja se on voimassa niin kauan kunnes olet vieraillut kummassakin museokohteessa.

Museo Skogsterissa kierretään talvilomaviikoilla TUBI-näyttelyn tehtäväpolulla, jossa vastaillaan lasten näkökulmasta laadittuihin kysymyksiin. Vierailun aikana opitaan hyödyllisiä keinoja, miten välttää tauteja ja miten olla sairastuttamatta muita. Lisäksi pukeudutaan lääkäriksi ja tehdään omia tutkimuksia. Puuhailu onnistuu 8-10-vuotiailta ja sitä vanhemmilta omatoimisesti. Perheen pienimmät voivat kiertää radan vanhempien avustuksella.  Omat mobiililaitteet mukaan. 

 • Vapaa pääsy
 • Avoinna tiistai, torstai-sunnuntai 11-17, keskiviikko 11-19. 

Tiesitkö, että säveltäjä Jean Sibelius (1865–1957) syntyi ja eli elämänsä ensimmäiset 20 vuotta Hämeenlinnassa. Sibeliuksen syntymäkodin huoneet on sisustettu 1860–80-luvun asuun, ja museon näyttelyssä valotetaan Pikku-Jannen poikavuosia Hämeenlinnassa. 

 • Liput 5 €/ 4 € / 2 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, Museokortilla ilmaiseksi 
 • Avoinna tiistai-sunnuntai 12-16. 

palanderin12-1

Palanderin talo esittelee hämeenlinnalaisen säätyläisperheen elämää sata vuotta sitten. Kotimuseossa tutustutaan huonekokonaisuuksiin juhlavasta salista aina palvelusväen käyttämään kyökkiin. Pääsymaksuun sisältyvät opastetut kierrokset lähtevät puolen tunnin välein. 

 • Liput 5 € / 4 €  / 2 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, Museokortilla ilmaiseksi 
 • Avoinna lauantai-sunnuntai 12-16.

P.S. Muista myös Palanderin talon Talvirieha, jota vietetään 10.3.2018 klo 12-16! Nappaa oma pulkka mukaan ja liity mukaan iloiseen mäenlaskuun Linnankadulla tai puuhapisteiden touhuihin Palanderin talossa ja pääkirjastossa. Vapaa pääsy.

Hämeenlinnan taidemuseo on monipuolinen koko perheen kuvataidekohde Hämeenlinnan keskustan läheisyydessä. Museo toimii Verkatehtaan alueella. Koulujen talvilomaviikoilla 17.2. – 11.3.2018 taidemuseo tarjoaa ohjelmaa niin perheen pienimmille kuin varttuneemmillekin museovieraille.

Toivotamme teidät tervetulleeksi tutustumaan taiteilija Juhani Linnovaaran lumoavaan maailmaan. Juhani Linnovaaran Hovielämää-näyttely on tarkoitettu koko perheelle ja se tempaa kaukaisiin aikoihin ja maihin entisaikojen hallitsijoiden ja kummallisten hahmojen seurassa. Joko tunnet Ranskan Napoleonin, Aurinkokuninkaan ja heidän uskollisen koiraystävänsä? Entä hienon Chambordin linnan ja komean keltaisen katedraalin? Näyttelyn jälkeen pääset työpaja-alueellamme testaamaan omia muotokuvaustaitojasi ja kokeilemaan kuninkaallista valtaistuinta.

Lomaviikkojen toinen näyttely Kokeilevaa & kantaaottavaa johdattelee yhdelle 1900-luvun kiinnostavimmista jaksoista – 60-70-luvun modernismiin. Se kertoo ajasta, jolloin tehtiin rohkeita tyyli- ja materiaalikokeiluja, keskusteltiin taiteen tekemisen vapautumisesta ja väiteltiin siitä mikä on taidetta. Näyttely esittelee ajan keskeisiä kuvataideilmiöitä – informalismia, pop-taidetta, yhteiskunnallista realismia, konkretismia, jne. Tule koko perheen voimin viihtymään Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyihin ja omatoimiselle työpaja-alueelle.

 • Liput 6 € / 4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi, Museokortilla ilmaiseksi
 • Avoinna tiistai-torstai klo 11-18, perjantai-sunnuntai 11-17
 • Opastukset su 25.2. ja 11.3. klo 14

Sisäpuuhaa ja polskuttelua

Cumulus Resort Aulangon kylpylän poreissa tarkenee takuulla! Pääsymaksuun sisältyviä uimataitoisten lasten vesipeuhuja on tarjolla ke-la 28.2.-3.3. klo 15.15-15.45. Merenneitouinnista kiinnostuneilla aikuisilla ja uimataitoisille lapsilla on mahdollisuus kokeilla lajia 26.2.-3.3. klo 13-13.30. Hinta 19 €/ hlö (max. 8 hlö / päivä). Ennakkoilmoittautumiset Mari Kopra / 040 517 9017. 

Aulanko Areenan liikuntamaailmassa pääsee pelaamaan sählyä, pöytätennista, sulkapalloa sekä harjoittelemaan voltteja trampoliinilla sekä pomppulinnassa. Urheilusimulaattorissa voi kisailla golfin, amerikkalaisen jalkapallon tai vaikkapa tarkkuusammunnan parissa. 

Sisäleikkeihin soveltuvassa Touhutalossa viihtyvät niin isot kuin pienetkin seikkailijat. Kiipeilykeskus Hänkissä pääsee testaamaan kiipeilytaitojaan. Kaupungin uusin tulokas Akrohouse Hämeenlinna tarjoaa mahdollisuuden kiipeillä luvan kanssa seinille ja harjoitella vaikkapa volttien ja kuperkeikkojen tekemistä. Akrohousen hiihtolomaleirillä 26.-28.2. opetellaan uusia liikunnallisia taitoja ja nautitaan vapaasta tekemisestä.  Akrohouse soveltuu parhaiten yli 10-vuotiaille kikkailijoille. 

Keilamestaruudesta pääsee mittelöimään Cumulus Resort Aulangon yhteydessä olevassa hohtokeilahallissa, Hämeenlinnan keilahallissa ja aivan keskustassa sijaitsevan Fifth Avenuen radoilla. 

Hämeenlinnan peruskorjatussa uimahallissa pääsee testaamaan wibit-esterataa tiistaina 27.2. klo 11-20 sekä lauantaina 3.3. klo 12-16. 

Ylös, ulos ja liikkumaan!

Säiden salliessa kannattaa suunnata ulos reippailemaan ja nauttimaan luistelun ja hiihdon hurmasta. Reippailun jälkeen on mukava nauttia reppuun pakattuja eväitä vaikka Alajärven rannalla sijaitsevalla Tervaniemen virkistysalueen kodassa. Aulangonjärven rannalla sijaitseva Aulangon Ulkoilumajan kahvio palvelee liikkujia viikoilla 8 ja 9 ma-su klo 10-16. Lisäksi piha-alueelta löytyy suosittu nuotiokota omien eväiden nauttimiseen. Lisätietoja jääkenttien ja luistinratojen osalta löydät täältä.

Hiihtäjiä kutsuu luokseen mm. Ahveniston moottorirata, jonka tykkilumetetuilla laduilla pääsee hiihtämään pitkälle kevääseen saakka. Kurkista Hämeenlinnan ajantasainen latutilanne >>> 

Mitäpä jos jäisit yöksi? 

Voit majoittua mukavasti keskustan kolmessa kaupunkihotellissa aivan palveluiden vieressä tai kansallismaisemia ihaillen Aulangon kylpylähotellissa. Luksusta puolestaan tarjoaa Vanajanlinnan historiallinen kokonaisuus. Hämeenlinnan keskustasta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Tuulonen kätkee sisälleen myös hotellin. Tutustu Hämeenlinnan majoitustarjontaan ja varaa oma lomasi!

Cumulus Resort Aulanko

Cumulus City Hämeenlinna

Hotelli Emilia           

Original Sokos Hotel Vaakuna

Vanajanlinna
– Hiihtolomaviikoilla 8,9, ja 10 majoitus alk. 79 €/hlö/yö

Iloranta, Hauho
– Ilorannan hiihtolomaa vietetään  alk. 85 €/hlö/1 yö

Lisäksi hotellimajoitusta Hämeenlinnassa tarjoaa Hotel Tuulonen

Talviloman tapahtumatärpit

 • 23.2.2018 Pimeän kaupan ilta Hämeenlinnan keskustassa. Huikeita tarjouksia ja viihdettä iltamyöhään! 
 • 24.2.2018 Kauppakeskus Tuulosen hiihtolomatapahtuma ja lähiruokapäivä. Lue lisää >>
 • 27.2.2018 HPK-KalPa on perhepeli. Perhepaketit otteluun maksavat vain 36€ (2+2 tai 1+3). Miniperhepaketin hinta 30€ (+ mahdolliset toimituskulut)
 • 28.2.2018 klo 12.15-13.15 Talvilomaluistelu Liigapelaajien kanssa Ritari- ja Metritiski-areenalla. (Vain kypärä päässä jäälle!). Kerho-shopissa tarjouksia & pelaajat jakavat nimmareita aulassa klo 13.15-14.15.
 • 3.3.2018 klo 11, 13 ja 15 Ryhmä Haun Samppa ja Vainu vierailevat Kauppakeskus Goodmanissa. Tule heittämään yläfemmat hahmojen kanssa! 
 • 3.3.2018 Tutustu lumikenkäilyyn Aulangolla! Retki, väline-esittely, eväät nuotiolla. Lisätietoja Aulanko Outdoors
 • 10.3.2018 klo 12-16 Palanderin talon talvirieha. Luvassa mäenlaskua ja paljon puuhaa koko perheelle. Omat pulkat mukaan!