Talvikivaa Hämeenlinnassa

Talvilomapäivät täyttyvät vesileikeistä, mielenkiintoisista museoista, ulkoilusta ja muusta mukavasta! 

Linnanniemen alue on mainio talvilomakohde niin isoille kuin pienillekin. Hämeen keskiaikaisen linnan seinien sisäänsä kätkemä historia herää henkiin opastuskierroksella. Pääsymaksuun sisältyvät kierrokset lähtevät tiistaista perjantaihin kello 10, 11, 13, 14 ja 15. Viikonloppuisin kierroksille on mahdollisuus osallistua kello 11, 12, 14 ja 15. Koulujen talvilomaviikoilla ajalla 21.2.-5.3.2017 linnassa on esillä historian polku. Kierroksella tutustutaan omatoimisesti linnan kiehtovaan ja jännittävään historiaan. Kierros sopii vauvasta vaariin ja se vaatii vain hieman kekseliäisyyttä, kiinnostusta historiaan ja seikkailumieltä! 

Pienen kävelymatkan päässä Hämeen linnasta sijaitsee taatusti mielenkiintoinen Museo Militaria, jossa pääsee ihmettelemään ihan oikeita tykkejä. Talvilomaviikkojen aikana luvassa on askartelua, opastuskierroksia ja tonttusuunnistusta.  Muista pyytää oma tehtävälipukkeesi museon lipunmyynnistä ja testaa löydätkö sinä missä museotontut Jaakko, Vilho ja Seppo mahtavat piileskellä. Lue lisää Militarian talvilomaviikkojen ohjelmasta täältä.

P.S. Muista myös Linnanniemen museoiden edullinen aluelippu, joka sisältää pääsymaksun Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Lipun hinta on lapsilta (7-17 v.) 4,5 euroa ja aikuisilta 11 euroa ja se on voimassa niin kauan kunnes olet vieraillut kummassakin museokohteessa.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Suomi 100 -näyttely Idästä tuulee tarkastelee Venäjä-suhteita ja itäisiä kulttuurivaikutteita autonomian ajalta aina viime vuosikymmeniin. Mukana on annos itäblokin nostalgiaa: Pietarin muotia, samovaareja, DDR-autoja sekä Nukkumatti ja Myyrä. Perusnäyttelyssä Ooh, Hämeenlinna! paljastuu hauskojen skuuppien takaa tarujakin ihmeellisempiä totuuksia Hämeenlinnasta. Museo Skogster on avoinna tiistai, torstai-sunnuntai 11-17, keskiviikko 11-19. 

Tiesitkö, että säveltäjä Jean Sibelius (1865–1957) syntyi ja eli elämänsä ensimmäiset 20 vuotta Hämeenlinnassa. Sibeliuksen syntymäkodin huoneet on sisustettu 1860–80-luvun asuun, ja museon näyttelyssä valotetaan Pikku-Jannen poikavuosia Hämeenlinnassa. Sibeliuksen syntymäkotiin pääsee tutustumaan tiistai-sunnuntai 12-16. 

Palanderin talo esittelee hämeenlinnalaisen säätyläisperheen elämää sata vuotta sitten. Kotimuseossa tutustutaan huonekokonaisuuksiin juhlavasta salista aina palvelusväen käyttämään kyökkiin. Pääsymaksuun sisältyvät opastetut kierrokset lähtevät puolen tunnin välein. Palanderin talo on avoinna lauantai-sunnuntai 12-16. 

Verkatehtaan yhteydessä sijaitsevassa Hämeenlinnan taidemuseossa pääsee ihastelemaan katutaidetta, graffiteja, performansseja ja videoita. Nämä kaikki ovat vierailulla Artsista, Vantaan taidemuseosta 29.4.2017 saakka. Taidemuseo on avoinna tiistai-torstai 11-18 ja perjantai-sunnuntai 11-17. 

Sisäpuuhaa ja polskuttelua

Cumulus Resort Aulangon kylpylän poreissa tarkenee takuulla! Kylpylään pääsee polskimaan koululaisten hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 maanantaista perjantaihin klo 7-21, lauantaisin klo 10-22 ja sunnuntaisin 10-20. 

Sisäleikkeihin soveltuvassa Touhutalossa viihtyvät niin isot kuin pienetkin seikkailijat. Touhutalo on avoinna tiistai-sunnuntai 10-19. Kiipeilykeskus Hänkissä pääsee testaamaan kiipeilytaitojaan.  

Keilamestaruudesta pääsee mittelöimään Cumulus Resort Aulangon yhteydessä olevassa hohtokeilahallissa, Hämeenlinnan keilahallissa ja Fifth Avenuen radoilla. 

Ylös, ulos ja liikkumaan!

Säiden salliessa kannattaa suunnata vaikkapa luistelemaan. Reippailun jälkeen onkin mukava nauttia eväitä vaikka Alajärven rannalla sijaitsevalla Tervaniemen virkistysalueen kodassa. Aulangonjärven rannalla sijaitseva Aulangon Ulkoilumajan kahvio palvelee puistometsän alueella reippailevia ajalla 20.-24.2. klo 10-16. Lisäksi tarjolla on ohjattua liikuntaa ajalla 27.2.-3.3. Tarkempaan ohjelmatarjontaan voi tutustua täältä. Piha-alueelta löytyy myös suosittu nuotiokota omien eväiden nauttimiseen. Jääkenttien ja ratojen ajantasaisen tilanteen voit tarkistaa kätevästi täältä

Jääliikuntakeskus Hakiossa pääsee sunnuntaisin klo 9-10.50 luistelemaan sisäjäillä, mikäli luonnonjäät eivät liikkujaa turvallisesti kanna. Yleisöluisteluissa on kypäräpakko ja luistelusta peritään 2 euron maksu / luistelija. 

Hiihtäjiä kutsuu luokseen mm. Ahveniston moottorirata, jonka tykkilumetetuilla laduilla pääsee hiihtämään pitkälle kevääseen saakka. Hämeenlinnan latutilanteeseen pääset tutustumaan täältä

Mitäpä jos jäisit yöksi? 

Voit majoittua mukavasti keskustan kolmessa kaupunkihotellissa aivan palveluiden vieressä tai kansallismaisemia ihaillen Aulangon kylpylähotellissa. Luksusta puolestaan tarjoaa Vanajanlinnan historiallinen kokonaisuus. Hämeenlinnan keskustasta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Tuulonen kätkee sisälleen myös hotellin. Tutustu Hämeenlinnan majoitustarjontaan ja varaa oma lomasi!

Cumulus Resort Aulanko
– 17.2.–12.3.2017 välisenä aikana alk. 111 €/kahden hengen huone

Cumulus City Hämeenlinna
– 17.2.–12.3.2017 välisellä ajalla alk. 63 €/kahden hengen huone

Hotelli Emilia
– 17.2.–12.3.2017 välisenä aikana 90-100 €/huone (max. 2 lisävuodetta)/yö,  150 €/combihuone (2 x h2 väliovella, max 4 lisävuodetta)/yö              

Original Sokos Hotel Vaakuna
-Lasten lisähuone etuhintaan alkaen 59 €/kahden hengen huone, lue lisää

Vanajanlinna
-Hiihtolomaviikoilla 8,9, ja 10 majoitus alk. 50 €/hlö/yö

Iloranta, Hauho
-Ilorannan hiihtolomaa vietetään 18.-26.2.2017. Alkaen 170 €/2 vrk/henkilö

Lisäksi hotellimajoitusta Hämeenlinnassa tarjoaa Hotel Tuulonen.  

Talviloman tapahtumatärpit

  • la 18.2. klo 10-14 Tiede&Taide ARXantai, ARX-talo. Lapsiperheiden tiede- ja taidetapahtuma
  • la 25.2. klo 13-15 Tubettajat Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali vierailevat Kauppakeskus Goodmanissa
  • la 25.2. Fabric Festival Verkatehtaalla. Kone- ja trancemusiikin festivaali.
  • la 4.3. klo 10-15 ShowHau Roadshow Kauppakeskus Goodmanissa. Ohjelmassa mm. Sirkuskoirashow klo 11, 13 ja 15. Lasten lelukoira matchshow klo 12 ja 14. Kaikki kilpailuihin osallistuvat lapset palkitaan! Tapahtuman aikana avoinna Mersu-rata: lastenleikkirata perheen pienimmille. Valokuvausstudio. Sirkuskoiria asiakkaiden rapsuteltavina klo 11.30 ja 13.30. Tapahtuman aikana kuvataan ShowHau TV-ohjelmaa ja – crosmediaan sisältöä.
  • su 11.3. klo 2-16 Palanderin talon talvirieha. Luvassa mäenlaskua ja paljon puuhaa koko perheelle!