Hämeenlinna tutuksi

Ohjelma

klo 10.00 Perinteiset torikahvit heräävässä kaupungissa
Hämeenlinnaan tutustuminen on luontevaa aloittaa kaupunkioppaan kanssa kauppatorilta, joka yhä on kaupungin vilkas tapahtuma- ja kokoontumispaikka toripuistoineen ja aukiota ympäröivine komeine edustusrakennuksineen.

klo 10.30 Vierailu Hämeenlinnan kirkossa
Valkeana hohtava kirkkorakennus torin laidalla on yksi Suomen merkittävimmistä kustavilaisen klassismin edustajista. Vuonna 1798 valmistuneen kirkon esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli.
Opastetulla kiertoajelulla kuullaan tarinoita 376-vuotiaan kaupungin vaiheista sekä tutustutaan kantakaupungin keskeisiin nähtävyyksiin.

klo 12.00  Opastettu kierros Hämeen linnassa
Hämeen linna kuuluu Suomen keskiaikaisiin valtakunnanlinnoihin. Tämä punatiilinen linna Vanajaveden rannalla on historiansa aikana ehtinyt palvella niin puolustuslinnoituksena, hallintokeskuksena, asuinlinnana kuin vankilanakin. Nykyään se on tärkeä historiallinen monumentti.

klo 13.00 Lounas Linnaravintola Brahessa
Tunnelmallinen ravintola sijaitsee Hämeen linnan kruununleipomon rakennuksessa. Tykkitornin kupeessa olevalta terassilta avautuu kaunis näkymä Vanajavedelle.

klo 14.00 Aulangon puistometsän ihmeet
Kierroksella tutustutaan Aulangon luontonähtävyyksiin, puistometsän lumoaviin tarinoihin sekä kuullaan Aulangon suuresta luojasta, eversti Hugo Standertskjöldistä. Aulankovuoren huipun näkötornilla ihaillaan Vanajavesilaakson kansallismaisemaa.

klo 15.30  Iltapäiväkahvi Aulangon Kievarissa
Aulangon Kievari toimii entisen Katajiston kartanon alueella, jolla on historiansa mm. ratsutilana, sodanaikaisena juhlahuoneistona ja Helsingin olympialaisten urheilijoiden majapaikkana. Retkipäivä päättyy tähän, hyvää kotimatkaa!

Hintatiedustelut ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 044 775 7121 (ma-pe klo 9-15)
visithameenlinna@vekkaliikenne.fi