Iittala lasimäki

Lasimäen liikkeistä löytyvät korkealaatuiset design-, käsityö-, sisustus- ja herkkutuotteet moneen makuun. Samalla voit tutustua lasin historiaan ja seurata uskomattoman taitavia lasinpuhaltajia työssään. Iittalan lasitehdas on tehnyt skandinaavista designia vuodesta 1881 lähtien ja siellä puhalletaan edelleen muun muassa Alvar Aallon maailmankuulu Aalto-maljakko.

Ja mitäpä olisi ostospäivä ilman herkuttelua? Esimerkiksi Kultasuklaan vastustamattomat tuotteet löytyvät Lasimäeltä nekin. Kultasuklaan tuotteet tehdään käsityönä – suklaa taipuu yli 600 erilaiseksi tuotteeksi perinteisistä ja maustetuista raaka-aineista. a tilauksesta ihan mitä vain. Hunaja-Aitasta kultaisen meden ystävä löytää kaikki mahdolliset ja mahdottomat tuotteet, joissa pääosassa on hunaja.

Naivistit Iittalassa näyttely on taatusti kesän hyväntuulisin kokemus. Kesän 2016 näyttelyssä palataan luontoon ja tuhansien järvien rannoille teemalla Varpaat vedessä.

Iittalaan on helppo poiketa. Se sijaitsee Helsinki–Tampere-tien varrella noin 118 km Helsingistä, 25 km Hämeenlinnasta, 55 km Tampereelta ja 159 km Turusta. Iittalan rautatie- ja linja-autoasemat ovat aivan Lasikeskuksen vieressä.