Sibeliuksen Hämeenlinna

Ohjelma

klo 9.00 Retken opas toivottaa ryhmän tervetulleeksi Hämeenlinnaan
Päivä aloitetaan lyhyellä kaupunkikierroksella matkan suuntautuessa kohti Aulankoa.

klo 9.30 Aamukahvi Aulangon tornikahvilassa
Nostalginen kesäkahvila toimii entisessä metsänvartijan asunnossa vuonna 1907 valmistuneen 33-metrisen graniittisen näkötornin juurella. Maiseman ihailun jälkeen jatketaan kierrosta Aulangon Puistometsässä ja nautitaan sen lukuisista satumaisista tarinoista.

klo 11.00 Tutustuminen Sibeliuksen syntymäkotiin
Jean Sibelius syntyi ja asui nuoruutensa Hämeenlinnassa. Säveltäjämestarin lapsuudenaikaiseen asuun kunnostetussa vuonna 1834 rakennetussa empiretyylisessä puutalossa on esillä kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka tarinoivat Sibeliuksen perheen elämästä kaupungissa.

klo 12.00 Lounas Jannen tapaan Ravintola Piparkakkutalossa
Paanuvuorauksella ja erkkereillään sadun tunnelmaa luova ravintola on kunnostettu kauniiseen jugendtyyliseen huvilaan, jonka kauppias Anders Skogster rakennutti vuonna 1906 perheelleen kodiksi. Kolmen ruokalajin ateria on koottu Sibeliuksen mieltymyksiä kunnioittaen.

klo 13.30 Palanderin talo
Porvarisperheen elämää esittelevä kotimuseo oli 1800-1900 -lukujen taitteessa Jannen opettajan Edvard Palanderin asunto. Museo sijaitsee vanhassa puutalokorttelissa, jossa Sibeliuksen ajan kaupunkikuva on parhaiten aistittavissa.

klo 14.45 Sibeliuksen jäljillä-kiertoajelu
Jatketaan tutustumista Suomen vanhimman sisämaakaupungin historiaan, kantakaupungin keskeisiin nähtävyyksiin ja Sibeliuksen elämään Hämeenlinnassa.

klo 16.00 Café Hoffi ja Sibelius Center
Tunnelmallinen kahvila sijaitsee entisessä Kiutun kauppiaan talossa, jonka Fredrika Wetterhoff hankki kotiteollisuusopettajalaitoksen käyttöön vuonna 1893. Perinteikäs talo on tänä päivänä lukuisten luovien alojen yritysten kotipaikka. Sibelius Centeristä haetaan retkipäivän päätteeksi paikalliset ja persoonalliset Sibelius-tuotteet sekä -matkamuistot kotiin vietäviksi.

Hintatiedustelut ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 044 775 7121 (ma-pe klo 9-15)
visithameenlinna@vekkaliikenne.fi