Kulttuurin Hämeenlinna

Hämeenlinna on yhtä kuin kulttuuri, jo historiansa ansiosta. Sen järvet, hoidetut puistot ja historialliset rakennukset antavat mittaamattoman arvokkaan kaikupohjan koko kaupungin kulttuurimaisemalle, sen nykyisyydelle ja tulevaisuudelle. Hämeenlinna on maailmanlaajuisesti tunnettu Sibeliuksen syntymäkaupunkina.

Kulttuurista on viime vuosina tullut entistä tärkeämpi osa kaupunkilaisten arkipäivää, pitkään on panostettu myös lastenkulttuuriin. Kaikille vierailijoilleen Hämeenlinna tarjoaa värikkään ja vaiherikkaan historiansa lisäksi aimo annoksen elävää, innostavaa, osallistavaa ja inspiroivaa kulttuuria, joka on Hämeenlinnalle sydämen asia.

Verkatehtaan alueesta on muodostumassa yksi Euroopan suurimmista vanhaan tehdasmiljööseen rakennettavista kulttuuri- ja kongressikeskuksista. Kulttuurin ja matkailun ydinalueita ovat myös Aulanko, Kansallinen kaupunkipuisto ja Linnanniemi. Linnanniemeltä löytyvät keskiaikainen Hämeen linna ja Museo Militaria. Linnanpuisto tarjoaa monelle kesätapahtumalle hienon ympäristön. Myös pääkirjasto sijaitsee aivan Linnanpuiston välittömässä läheisyydessä.