Ostos- ja herkutteluretki

Ohjelma

klo 10.00 Saapuminen Iittalan Lasimäelle
Lasimäki on monipuolinen ja viihtyisä ostos- ja matkailukohde rauhallisessa puistomaisessa ympäristössä, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat. Lasimäen liikkeissä on myytävänä korkealaatuisia design-, käsityö-, sisustus- ja herkkutuotteita.

klo 12.00 Lounas Lasimäen ravintolassa

klo 12.45 Lasimuseo ja tehdaskierros
Opastetulla kierroksella tutustutaan lasinpuhaltamisen ja lasin historiaan sekä käydään seuraamassa lasiesineiden tuotantoa Iittalan tehtaalla.  Lasimuseo toimii vanhassa kivinavetassa ja on yksi valtakunnallisen Designmuseon toimipisteistä.

klo 14.15 Tutustuminen Kultasuklaan toimintaan maistiaisineen
Kultasuklaa Oy on vuonna 1990 Iittalaan perustettu ainutlaatuinen suklaatehdas, joka valmistaa suklaasta käsityönä melkeinpä mitä vain. Myymälästä on näköyhteys tehtaan tuotantotiloihin.

klo 15.15 Wetterhoffin käsityömyymälä ja Palokunnankadun pikkuputiikit
Käsityömyymälä sijaitsee entisessä Kiutun kauppiaan talossa, jonka Fredrika Wetterhoff hankki kotiteollisuusopettajalaitoksen käyttöön vuonna 1893. Perinteikäs talo on tänä päivänä lukuisten luovien alojen yritysten kotipaikka. Palokunnankadun erikoisliikkeet tarjoavat houkutuksia asusteista musiikkiin ja sisustustuotteisiin.

klo 16.30 Iltapäiväkahvit Cafe Skogsterissa
Tunnelmallinen ranskalaistyyppinen kahvila sijaitsee komeasa kivisessä jugendtalossa, joka 1900-luvun alussa oli yksi maamme moderneimmista tavarataloista.

Vinkki! Lisämaksusta voitte tilata oppaan mukaan retkellenne.

Hintatiedustelut ja varaukset
Vekka Liikenne Oy
Puh. 044 775 7121 (ma-pe klo 9-15)
visithameenlinna@vekkaliikenne.fi